Šťavnatý mrkvový koláč od Beátky
Autor receptu: snezienka11
Tak tento recept, mám vo svojom kuchárskom zošite napísaný približne dva roky, ale nikdy som ho nevyskúšala. Moja mamina ho dostala od kolegyne Beátky aj s mnohými inými receptami. No a tak som sa rozhodla vyskúšať nevyskúšaný recept. :) A výsledok bol skvelý.
30 minút príprava |
30-35 minút na 175 °C |
Postup
- Vajcia vyšľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom do hustého krému, do ktorého postupne pridávame olej.
- Do zmesi ďalej pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva, sódou bikarb., kokosom, mletým zázvorom, škoricou, postrúhanou pomarančovou kôrou a štipkou soli. Úplne na záver pridáme do cesta postrúhanú mrkvu. Aj keď sa bude zdať, že je cesto priveľmi tuhé, tak žiadne obavy, také to má byť. :)
- Rúru si vyhrejeme na 175 °C. Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech a pečieme približne 30-35 minút. Treba dávať pozor, aby bol koláč vo vnútri dobre prepečený.
- Hotový koláč necháme vychladnúť. Pomarančovú polevu pripravíme tak, že šťavu z pomaranča vymiešame s práškovým cukrom , aby nám vznikla hladká poleva. Necháme stuhnúť a môžme podávať. :)
RADA: Do cesta môžeme pridať posekané vlašské orechy a hrozienka. :)