Šťavnatý jahodový koláč
Foto: helena10
Jednoduchý, rýchly a fajnový koláč na spôsob bublaniny s čerstvými jahodami.
na 175 °C
Suroviny
2 ks väčšie |
|
190 g jemný |
|
1 KL |
|
štipka |
|
60 g |
|
150 g (Sabi) |
|
1 KL nastrúhaná |
|
250 g |
|
8 g |
|
350 g čerstvé |
|
Na posypanie koláča: | |
|
Postup
-
1
Celé vajcia s cukrami a štipkou soli vyšľahám ručným mixérom (alebo metličkou). Postupne pridávam olej, biely jogurt, nastrúhanú kôru z citróna. Nakoniec už len vareškou primiešam múku s práškom do pečiva a cesto je hotové.
- 2
Polovicu očistených, osušených jahôd narežem na štvrtiny a lopatkou jemne zamiešam do hotového cesta. Vylejem a rozotriem na vyšší plech 24 x 24 cm vystlaný papierom na pečenie. Boky plechu som vymastila tukom a posypala hrubou múkou.
- 3
Na vrch rozotretého jahodového cesta poukladám na polovice nakrájané zostávajúce jahody. Vo vyhriatej rúre na 175 stupňov pečiem 25-30 minút. Skontrolujem špajľou. Jahody pekne vidno na povrchu upečeného koláča.
- 4
Ochladený upečený koláč posypem práškovým cukrom a podávam.
Tiež jahodový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu