Čokoládový koláč
Šťavnatý čokoládový koláč (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Jednoduchý na prípravu, ale s výborným výsledkom.* Tento koláč určite zvládnu aj začiatočníci, pomôckou je hrnček.
24-28 porcií |
30-40 minút príprava |
25-30 minút na 190 °C |
Postup
- Suroviny na cesto, okrem nich ešte potrebujeme prášok do pečiva a vlažnú vodu.
- Žĺtky vymiešame s cukrom do peny.
- Do žĺtkového základu striedavo zašľaháme vlažnú vodu a slnečnicový olej. Vsypeme Granko a preosiatu múku spojenú s práškom do pečiva.
- Nakoniec z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Cesto vylejeme na plech 25x35 cm, ktorý vyložíme papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190 stupňov 25-30 minút.
- Po upečení korpus za horúca polejeme uvarenou kávou, necháme vychladnúť.
- Po vychladnutí korpus pomocou druhého plechu preklopíme papierom nahor. Z korpusu stiahneme papier na pečenie.
- Čokoládová poleva: Smotanu ohrejeme do horúca (nevaríme), pridáme nasekanú čokoládu a miešame pokiaľ sa čokoláda nerozpustí. Korpus potrieme
džemom, vrch polejeme čokoládovou polevou a koláč dáme do chladničky stuhnúť.
- Po stuhnutí ozdobíme podľa vlastnej fantázie, pokrájame na menšie kocky rezy, trojuholníky... Dobrú chuť.