Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept)
Autor receptu: sev111
tento recept robíme roky, tak som sa rozhodla s Vami oň podeliť kedysi sme vyprážali ale ako ide doba dopredu robíme to takto, verím že sa Vám recept zapáči
Postup
- zo zvolených surovín urobím marinádu ktorú vždy ochutnám a keď niečo treba pridať tak pridám prípadne dosolím či inak dochutím a naložím prsia aspoň na 24h do chladničky takto naložené vydržia aj 3 dni vždy vyberiete potrebné množstvo obalíte v strúhanke buď vypražíte na panvičke / je to šťavnatejšie asi kvôli viacej oleju/či upečiete v rúre to nehám na každého z Vás alebo do kyslej smotany môžete dať koreniny ktoré máte radi poprípade aj nejaké kúpené ochutené zmesi
- prsia obalené v strúhanke a poukladané na plech vyslaný papierom a mierne pokvapkáme po vrchu olejom každý rezneň a dáme piecť do rúry
- a už upečené
- ostal výpek z mäsa do ktorého som pretlačila strúčiky cesnaku a pridala mletú červenú papriku/ aby v kuchyni nič neostalo na zmar/tak som v ňom obalila zemiaky posypala rascou a dala piecť
tým výpekom som myslela že dva dni sme mali pečené mäsko na cibuli a cesnaku a ostal ten výpek dobrý slaný z mäska a škoda by ho bolo vyhodiť tak som do neho pridala ešte pretlačený cesnak a papriku vyváľala v ňom zemiaky a posypala rascou, takýto výpek zvyknem používať aj napr keď ostane s pečeného kuraťa..... robím do výpeku aj paprikáš na plechu je to mňamka a všetko dobré sa zužitkuje :-)
- a tu sú aj zemiaky upečené :-)
- takže želám dobrú chuť varecháči