Šťavnaté smotanové prsia (fotorecept)

Autor receptu: sev111

tento recept robíme roky, tak som sa rozhodla s Vami oň podeliť kedysi sme vyprážali ale ako ide doba dopredu robíme to takto, verím že sa Vám recept zapáči

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. zo zvolených surovín urobím marinádu ktorú vždy ochutnám a keď niečo treba pridať tak pridám prípadne dosolím či inak dochutím a naložím prsia aspoň na 24h do chladničky takto naložené vydržia aj 3 dni vždy vyberiete potrebné množstvo obalíte v strúhanke buď vypražíte na panvičke / je to šťavnatejšie asi kvôli viacej oleju/či upečiete v rúre to nehám na každého z Vás alebo do kyslej smotany môžete dať koreniny ktoré máte radi poprípade aj nejaké kúpené ochutené zmesi
  2. prsia obalené v strúhanke a poukladané na plech vyslaný papierom a mierne pokvapkáme po vrchu olejom každý rezneň a dáme piecť do rúry
  3. a už upečené
  4. ostal výpek z mäsa do ktorého som pretlačila strúčiky cesnaku a pridala mletú červenú papriku/ aby v kuchyni nič neostalo na zmar/tak som v ňom obalila zemiaky posypala rascou a dala piecť tým výpekom som myslela že dva dni sme mali pečené mäsko na cibuli a cesnaku a ostal ten výpek dobrý slaný z mäska a škoda by ho bolo vyhodiť tak som do neho pridala ešte pretlačený cesnak a papriku vyváľala v ňom zemiaky a posypala rascou, takýto výpek zvyknem používať aj napr keď ostane s pečeného kuraťa..... robím do výpeku aj paprikáš na plechu je to mňamka a všetko dobré sa zužitkuje :-)
  5. a tu sú aj zemiaky upečené :-)
  6. takže želám dobrú chuť varecháči