Foto: emmatessdad
Tento koláčik sme prvý krát jedli u mojej kamarátky a hneď sme si ho obľúbili. Robím ho s mandarinkami alebo s jahodami, s kiwi Zobraziť celý popisTento koláčik sme prvý krát jedli u mojej kamarátky a hneď sme si ho obľúbili. Robím ho s mandarinkami alebo s jahodami, s kiwi či s ananásom. Je úžasný priamo z chladničky, šťavnatý, studený a osviežujúci.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
4 ks |
|
1 dcl |
|
1 dcl |
|
300 g |
|
3/4 balíčka |
|
Prvá vrstva smotanová: | |
2-3 kelímky |
|
1 kelímok |
|
2 balíčky |
|
Druhá vrstva ovocná: | |
2 konzervy |
|
Tretia vrstva: | |
2 balíčky |
|
1 balíček |
|
50 g |
|
1 liter |
|
Postup
-
1
Začíname prípravou cesta. Vajcia (celé) rozľlaháme s cukrom do peny. Mixujte aj 10 minút.
-
2
Pridáme olej a mlieko (ak nemáte mlieko tak dajte horúcu vodu). Múku zmiešajte s kypriacim práškom. Pridajte do cesta.
-
3
Cesto vylejte do plechu (ja plech nemastím ale vykladám papierom na pečenie) a pečte cca 25 minút pri 170°C.
-
4
Pripravíme si ovocie. Ja som použila 3 kiwi, jednu konzervu mandaríniek a jednu konzervu ananásu.
-
5
Upečené cesto ihneď to vytiahnutí z trúby polejeme všetkou šťavou z ovocia z konzervy a necháme vychladnúť.
-
6
Ideme na prvú vrstvu. Smotany kyslé zmiešame s vyšlahanou šlahačkou. Ja používam dve rajo a jednu k tomu clever či tesco. Ak nemáte rajo smotanu dajte minimálne tri menšie (clever a pod). Dochuťte len 2 vanilkovými cukrami. Natrite na cesto.
-
7
Druhá vrstva. Naukladajte pekne ovocie.
-
8
Tretia posledná vrstva "želatína": 8 dc vody dajte variť do širšieho hrnca. Do zvyšných 2 dc primiešajte 2 zlaté klasy a jeden tang (ja som dala broskyňový). Pridajte trocha cukru. Vlejte to do vriacej vody a priveďte do varu.
-
9
Hneď po zovretí cítite ako to hustne. Odstavte a vychlaďte tak, aby to nebolo horúce a neroztopilo smotanu ale nebolo ani moc studené, inak to nebude držať tvar.
-
10
Po vychladnutí opatrne - ja to robím lyžicou alebo naberačkou - vylejte na ovocie.
-
11
No a teraz šup do chladničky nech to ztuhne a vychladne. Ešte lepšie sa Vám pracuje, ak máte takýchto pomocníkov. Dobrú chuť prajem.
Ano normalny velky plech to je....