Šťavnaté ovocno-smotanové rezy fotorecept

emmatessdad - fotkaemmatessdad, 16. októbra 2011

Tento koláčik sme prvý krát jedli u mojej kamarátky a hneď sme si ho obľúbili. Robím ho s mandarinkami alebo s jahodami, s kiwi Zobraziť celý popisTento koláčik sme prvý krát jedli u mojej kamarátky a hneď sme si ho obľúbili. Robím ho s mandarinkami alebo s jahodami, s kiwi či s ananásom. Je úžasný priamo z chladničky, šťavnatý, studený a osviežujúci.

25
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
200 g
4 ks
1 dcl
1 dcl
300 g
3/4 balíčka
Prvá vrstva smotanová:
2-3 kelímky
1 kelímok
2 balíčky
Druhá vrstva ovocná:
2 konzervy
Tretia vrstva:
2 balíčky
1 balíček
50 g
1 liter

Postup

  1. 1

    Začíname prípravou cesta. Vajcia (celé) rozľlaháme s cukrom do peny. Mixujte aj 10 minút.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme olej a mlieko (ak nemáte mlieko tak dajte horúcu vodu). Múku zmiešajte s kypriacim práškom. Pridajte do cesta.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto vylejte do plechu (ja plech nemastím ale vykladám papierom na pečenie) a pečte cca 25 minút pri 170°C.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si ovocie. Ja som použila 3 kiwi, jednu konzervu mandaríniek a jednu konzervu ananásu.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Upečené cesto ihneď to vytiahnutí z trúby polejeme všetkou šťavou z ovocia z konzervy a necháme vychladnúť.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ideme na prvú vrstvu. Smotany kyslé zmiešame s vyšlahanou šlahačkou. Ja používam dve rajo a jednu k tomu clever či tesco. Ak nemáte rajo smotanu dajte minimálne tri menšie (clever a pod). Dochuťte len 2 vanilkovými cukrami. Natrite na cesto.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Druhá vrstva. Naukladajte pekne ovocie.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Tretia posledná vrstva "želatína": 8 dc vody dajte variť do širšieho hrnca. Do zvyšných 2 dc primiešajte 2 zlaté klasy a jeden tang (ja som dala broskyňový). Pridajte trocha cukru. Vlejte to do vriacej vody a priveďte do varu.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Hneď po zovretí cítite ako to hustne. Odstavte a vychlaďte tak, aby to nebolo horúce a neroztopilo smotanu ale nebolo ani moc studené, inak to nebude držať tvar.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Po vychladnutí opatrne - ja to robím lyžicou alebo naberačkou - vylejte na ovocie.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    No a teraz šup do chladničky nech to ztuhne a vychladne. Ešte lepšie sa Vám pracuje, ak máte takýchto pomocníkov. Dobrú chuť prajem.

    Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

zuzana05
aj ja casto robim tieto rezy maju len jednu chybu rychlo ostane prazdny plech :) ... pekne spracovany fotorecept
3sandra3
teda nááádherné rezy... svieži s toľkým ovocím... jednotka
tinca
zákusok úžasný, z každého rožku trošku, ovocie aké kto má rád, alebo aké si uchmatne. Vyzerá super-šťavnatý.
danculka
Svieži zákusom,pekný,pekne nafotený postup,chválim...
dorisa
Krásna fotka, len sa za koláčom načiahnuť.
cica2
@emmatessdad máš krásne spracovaný a nafotený receptík, aj to úvodné foto je krásne (dopíš si za názvom-fotorecept) :-)....a aj peknučká pomocníčka je šikovná :)
akeber
veľmi pekne nafotené a určite aj chutné :-))
bejgi
kráááásne, ovocné a zlatý klas ma u nás veľký hlas :D
drajan
Len pre istotu, ide o veľký, klasický plech, však?

Zaujímavé video z archívu TV Varecha