Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept)
Autor receptu: emmatessdad
Tento koláčik sme prvý krát jedli u mojej kamarátky a hneď sme si ho obľúbili. Robím ho s mandarinkami alebo s jahodami, s kiwi či s ananásom.
Je úžasný priamo z chladničky, šťavnatý, studený a osviežujúci.
25 porcií |
60 minút príprava |
25 minút na 180 °C |
Postup
- Začíname prípravou cesta. Vajcia (celé) rozľlaháme s cukrom do peny. Mixujte aj 10 minút.
- Pridáme olej a mlieko (ak nemáte mlieko tak dajte horúcu vodu).
Múku zmiešajte s kypriacim práškom.
Pridajte do cesta.
- Cesto vylejte do plechu (ja plech nemastím ale vykladám papierom na pečenie) a pečte cca 25 minút pri 170°C.
- Pripravíme si ovocie. Ja som použila 3 kiwi, jednu konzervu mandaríniek a jednu konzervu ananásu.
- Upečené cesto ihneď to vytiahnutí z trúby polejeme všetkou šťavou z ovocia z konzervy a necháme vychladnúť.
- Ideme na prvú vrstvu.
Smotany kyslé zmiešame s vyšlahanou šlahačkou. Ja používam dve rajo a jednu k tomu clever či tesco. Ak nemáte rajo smotanu dajte minimálne tri menšie (clever a pod).
Dochuťte len 2 vanilkovými cukrami. Natrite na cesto.
- Druhá vrstva.
Naukladajte pekne ovocie.
- Tretia posledná vrstva "želatína":
8 dc vody dajte variť do širšieho hrnca.
Do zvyšných 2 dc primiešajte 2 zlaté klasy a jeden tang (ja som dala broskyňový).
Pridajte trocha cukru.
Vlejte to do vriacej vody a priveďte do varu.
- Hneď po zovretí cítite ako to hustne. Odstavte a vychlaďte tak, aby to nebolo horúce a neroztopilo smotanu ale nebolo ani moc studené, inak to nebude držať tvar.
- Po vychladnutí opatrne - ja to robím lyžicou alebo naberačkou - vylejte na ovocie.
- No a teraz šup do chladničky nech to ztuhne a vychladne.
Ešte lepšie sa Vám pracuje, ak máte takýchto pomocníkov.
Dobrú chuť prajem.