Šťavnaté ovocno-smotanové rezy (fotorecept)

Autor receptu: emmatessdad

Tento koláčik sme prvý krát jedli u mojej kamarátky a hneď sme si ho obľúbili. Robím ho s mandarinkami alebo s jahodami, s kiwi či s ananásom. Je úžasný priamo z chladničky, šťavnatý, studený a osviežujúci.

25
porcií
60 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Začíname prípravou cesta. Vajcia (celé) rozľlaháme s cukrom do peny. Mixujte aj 10 minút.
  2. Pridáme olej a mlieko (ak nemáte mlieko tak dajte horúcu vodu). Múku zmiešajte s kypriacim práškom. Pridajte do cesta.
  3. Cesto vylejte do plechu (ja plech nemastím ale vykladám papierom na pečenie) a pečte cca 25 minút pri 170°C.
  4. Pripravíme si ovocie. Ja som použila 3 kiwi, jednu konzervu mandaríniek a jednu konzervu ananásu.
  5. Upečené cesto ihneď to vytiahnutí z trúby polejeme všetkou šťavou z ovocia z konzervy a necháme vychladnúť.
  6. Ideme na prvú vrstvu. Smotany kyslé zmiešame s vyšlahanou šlahačkou. Ja používam dve rajo a jednu k tomu clever či tesco. Ak nemáte rajo smotanu dajte minimálne tri menšie (clever a pod). Dochuťte len 2 vanilkovými cukrami. Natrite na cesto.
  7. Druhá vrstva. Naukladajte pekne ovocie.
  8. Tretia posledná vrstva "želatína": 8 dc vody dajte variť do širšieho hrnca. Do zvyšných 2 dc primiešajte 2 zlaté klasy a jeden tang (ja som dala broskyňový). Pridajte trocha cukru. Vlejte to do vriacej vody a priveďte do varu.
  9. Hneď po zovretí cítite ako to hustne. Odstavte a vychlaďte tak, aby to nebolo horúce a neroztopilo smotanu ale nebolo ani moc studené, inak to nebude držať tvar.
  10. Po vychladnutí opatrne - ja to robím lyžicou alebo naberačkou - vylejte na ovocie.
  11. No a teraz šup do chladničky nech to ztuhne a vychladne. Ešte lepšie sa Vám pracuje, ak máte takýchto pomocníkov. Dobrú chuť prajem.