Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 24. marca 2011
Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept)
Foto: alexdidi

Nenáročné, rýchle, zdravé, chutné.....

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks vykostené
100 g
1 ks
2 strúčiky pretlačený
2 ks
1 ks
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná cez fóliu mierne vyklepeme a okoreníme. Potrieme nivou rozmiešanou s cesnakom. Potom stočíme a pevne spojíme kovovými ihlami.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Závitky opečieme na oleji a vyberieme do pekáčika alebo janského skla, podlejeme málo vývarom, prikryjeme a dusíme v rúre 30 minút. potom odokryté dopečieme ešte asi 15 minút.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme lyžicu masla a orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a chvíľu opekáme. Stačí 1-2 minúty.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Primiešame pokrájaný stonkový zeler, pór a zázvor. Blanšírujeme ďalších max.5 minút. Osolíme, okoreníme.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Časť zeleniny rozmixujeme a získame tým dobrú a zdravú omáčku, ktorú už nepotrebujeme ničím zahusťovať.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené mäso.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nezabudneme pred podávaním vybrať zo závitkov ihly a môžeme podávať na pripravenej zeleninke poliate omáčkou. Ak chceme, môžeme podávať aj ďalšiu prílohu:ryžu, zemiaky, cestoviny...

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
slovo "blanšírujeme" znamená niečo iné. presne: bielime, čo znamená, že potravinu - zeleninu obvaríme niekoľko sekúnd vo vriacej vode a ihned ponoríme na niekoľko sekúnd do studenej vody s ľadom, vyberieme a necháme odkvapkať. inak recept je fajn.
@pusta , nie som odborník, ale moje informácie o "blanšírovaní" boli a sú také, že surovinu krátko povaríme v horúcej vode. Ak však chceme zeleninu potom zmraziť, tak vtedy ju prudko schladíme v ľadovej vode .@frezia68 , aj ja teraz varím podobné jedlá(vieme asi prečo) a na vrchu je miešaný šalát, ako naschvál si nespomeniem ako sa volá, ale sú v ňom aj tmavé až bordó listy.
alexdidi, ja tiež nie som odborník, som len púhy amatér. asi pred pol rokom pri jednom mojom recepte mi úplne nekompromisne vytkli výraz blanšírovanie,ktorý som použila presne tak ako ty .bolo mi vysvetlené, ako som napísala vyššie, nedalo mi to vtedy, pozrela som sa do odbornej literatúry a mali absolútnu pravdu. ver mi, nemyslela som to zle, mne sa zvoj recept naozaj páči.
ok, už sa nebudem vyjadrovať k použitiu správnej terminologie, ked je to jedno. ja osobne sa však rada podučím a je mi jedno od koho.

Pridaj komentár k receptu: