Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke fotorecept

alexdidi - fotkaalexdidi, 24. marca 2011
Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept)
Foto: alexdidi

Nenáročné, rýchle, zdravé, chutné.....

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks vykostené
100 g
1 ks
2 strúčiky pretlačený
2 ks
1 ks
 čerstvý

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vykostené kuracie stehná cez fóliu mierne vyklepeme a okoreníme. Potrieme nivou rozmiešanou s cesnakom. Potom stočíme a pevne spojíme kovovými ihlami.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Závitky opečieme na oleji a vyberieme do pekáčika alebo janského skla, podlejeme málo vývarom, prikryjeme a dusíme v rúre 30 minút. potom odokryté dopečieme ešte asi 15 minút.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku pridáme lyžicu masla a orestujeme pokrájanú cibuľu do sklovita.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme na kolieska pokrájanú mrkvu a chvíľu opekáme. Stačí 1-2 minúty.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Primiešame pokrájaný stonkový zeler, pór a zázvor. Blanšírujeme ďalších max.5 minút. Osolíme, okoreníme.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Časť zeleniny rozmixujeme a získame tým dobrú a zdravú omáčku, ktorú už nepotrebujeme ničím zahusťovať.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Upečené mäso.

    Šťavnaté kuracie závitky na zeleninke (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Nezabudneme pred podávaním vybrať zo závitkov ihly a môžeme podávať na pripravenej zeleninke poliate omáčkou. Ak chceme, môžeme podávať aj ďalšiu prílohu:ryžu, zemiaky, cestoviny...

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
slovo "blanšírujeme" znamená niečo iné. presne: bielime, čo znamená, že potravinu - zeleninu obvaríme niekoľko sekúnd vo vriacej vode a ihned ponoríme na niekoľko sekúnd do studenej vody s ľadom, vyberieme a necháme odkvapkať. inak recept je fajn.
Určite ho urobím podľa Teba a presne tak bez ďaľšej prílohy,lebo teraz podobne varím....:-) A čože si to pridala na vrch závitku?