Foto: sandraviglasova
Kuracie prsia sú suché - poväčšine nad nimi každý krčí nosom, ale tento recept Vám zaručí skutočný gurmánsky zážitok a zmení Váš pohľad na Zobraziť celý popisKuracie prsia sú suché - poväčšine nad nimi každý krčí nosom, ale tento recept Vám zaručí skutočný gurmánsky zážitok a zmení Váš pohľad na ne. Recept je z tohto mesačného vydania časopisu Apetit. Ak nemáte vymyslené čo zajtra na obed, odporúčam! My sme sa zalizovali. :-)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zo syra, trošku saturejky a čili papričky nakrájanej na drobno a zbavenej semienok si urobíme náplň.
- 2
Kuracie prsia pozdĺžne narežeme a vytvoríme z nich kapsičky. Pozor, aby sme ich neprerezali naprieč!
- 3
"kapsičky" roztvoríme, naplníme syrovou náplňou, zatvoríme, a pekne zabalíme do šunkou tak, aby sme ich "uzatvorili".
- 4
Rúru si predhrejeme na 180°, balíčky poukládáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, a keď je rúra predhriata, šup s nimi tam na 20 minút - keď bude mäsko prepečené, ale stále mäkké, a bude z neho vytekať číra šťava je hotové :-)
- 5
Ako prílohu som uvarila zemiačky, keď boli al dente, dorobila som ich v rúre pokvapkané voňavým bio slnečnicovým olejom, kým nezačali byť zlatiské. Obed sme zapíjali českým Budweiserom ;-) Nech Vám chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V 25.tich rokoch - majstrovské pečenie :-) Bravó
blbé reči si schopný mať len ty, k receptu si sa mal vyjadriť a nie o sebe písať :-)
@sandraviglasova , prosím, prepáč mi, ale podľa mňa kozí syr a schwarzwaldská šunka spolu tu neladí, lebo táto úžasná a výrazná šunka prebije skvelú chuť jemného kozieho syra, ber to však len ako môj názor, nič viac, už som povedala, že recept je krásny, všetko ostatné je v pohode.
osobne by som volila iný, napr. údený syr k údenej šunke - zase len môj názor, nič viac.
@pusta nemusíš sa ospravedlňovať :D mne tvoj názor nevadí :-) len sa mýliš, šunka chuť kozieho syra neprebije, ja ten pocit nemám, však vyskúšaj a uvidíš ;-)
konkrétne je to tento mô varecha.pravda.sk/recepty/jarne-kuracie-prsia-plnene-bryn...
recept
netvrdím, že musíš mať rovnaký názor :-)
@eviana @mariamka ďakujem za pochvaly :-) no myslím si, že niektoré jedlá sú tu na vareche aj omnoho horšie naaranžované a pofotené :D nabudúce sa však pokúsim aj dozdobiť ;-)