Šťavnaté kuracie prsia

sandraviglasova - fotkasandraviglasova, 12. apríla 2014

Kuracie prsia sú suché - poväčšine nad nimi každý krčí nosom, ale tento recept Vám zaručí skutočný gurmánsky zážitok a zmení Váš pohľad na Zobraziť celý popisKuracie prsia sú suché - poväčšine nad nimi každý krčí nosom, ale tento recept Vám zaručí skutočný gurmánsky zážitok a zmení Váš pohľad na ne. Recept je z tohto mesačného vydania časopisu Apetit. Ak nemáte vymyslené čo zajtra na obed, odporúčam! My sme sa zalizovali. :-)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
140 g
z 1/2 ks citróna
1/2 ks
8 ks




Postup

  1. 1

    Zo syra, trošku saturejky a čili papričky nakrájanej na drobno a zbavenej semienok si urobíme náplň.

  2. 2

    Kuracie prsia pozdĺžne narežeme a vytvoríme z nich kapsičky. Pozor, aby sme ich neprerezali naprieč!

  3. 3

    "kapsičky" roztvoríme, naplníme syrovou náplňou, zatvoríme, a pekne zabalíme do šunkou tak, aby sme ich "uzatvorili".

  4. 4

    Rúru si predhrejeme na 180°, balíčky poukládáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, a keď je rúra predhriata, šup s nimi tam na 20 minút - keď bude mäsko prepečené, ale stále mäkké, a bude z neho vytekať číra šťava je hotové :-)

  5. 5

    Ako prílohu som uvarila zemiačky, keď boli al dente, dorobila som ich v rúre pokvapkané voňavým bio slnečnicovým olejom, kým nezačali byť zlatiské. Obed sme zapíjali českým Budweiserom ;-) Nech Vám chutí.

Diskusia k receptu

pusta
recept je krásny, iste chutný a šťavnatý, len mne nesedí jemný kozí syr v kombinácii s výraznou údenou schwarzwaldskou šunkou, skôr by som volila jemnú hydinovú šunku a kozí syr by som kombinovala s maslom v kapsičke.
afataga
pekne, ak to zapakujes do slaniny, budu este "mokrejsie" :-)
sandraviglasova
bolo to výborné, chute sa určite nebijú :-) mne sa hydinová šunka veľmi nepáči, nepekne sa zvlní a neviem, či by sa prsíčko s ňou pekne oboplo.. :-)
jujoska
super, toto ma laka vyskusat...praveze chute su pekne zladene @pusta. Horsie by bolo, keby bol vyrazny syr skombinovany s vyraznou sunkou. Hydinova sunka je tiez podla mna absolutne nevhodna, suche prsia si ziadaju nieco mastnejsie
safran
Krásne nafotené, škoda bolo nepridať niečo zelené... aj keby iba zopár petržlenových lístkov na zemiaky...
V 25.tich rokoch - majstrovské pečenie :-) Bravó
pusta
@baobab , vyjadriť svoj názor môže každý.
blbé reči si schopný mať len ty, k receptu si sa mal vyjadriť a nie o sebe písať :-)
@sandraviglasova , prosím, prepáč mi, ale podľa mňa kozí syr a schwarzwaldská šunka spolu tu neladí, lebo táto úžasná a výrazná šunka prebije skvelú chuť jemného kozieho syra, ber to však len ako môj názor, nič viac, už som povedala, že recept je krásny, všetko ostatné je v pohode.
osobne by som volila iný, napr. údený syr k údenej šunke - zase len môj názor, nič viac.
sandraviglasova
baby, čo dodať :-) som rada, že sa Vám recept páči :-) @safran určite by som niečím dozdobila, keby som mala, ale som obmedzená zdrojmi ;-) vysadím niečo na okienko :-) :-)
@pusta nemusíš sa ospravedlňovať :D mne tvoj názor nevadí :-) len sa mýliš, šunka chuť kozieho syra neprebije, ja ten pocit nemám, však vyskúšaj a uvidíš ;-)
safran
@Sandra ja Ti neverím, že vo Zvolene nepredávajú petržlenovú vňať :-) jednu vázičku na kuchynskú linku a v nej žiadny kvietok iba vňaťka
mariamka
vyzera to skvele, ja casto robim kuracie prsia, a malokedy su suche, len ich treba spravne skombinovat a "nepresmazit", ako si to urobila ty,.. paci sa mi ta plnka, no ono tie "cacky-macky" zelene urobia na fotke pekne pre oko, to je take varechacske pravidlo :))
eviana
Veľmi sa mi páči jedlo, skvele skombinované chute, veľmi chválim 5*
sandraviglasova
@safran ale ba! Predávajú, len v kaufe mali nepeknú, ale na trhu je všetko čersté ;-) a neskoro som si spomenula, čo ide variť ;-) @pusta jeeej, milujem bryndzu a špenát :-) dík za typ :-)
@eviana @mariamka ďakujem za pochvaly :-) no myslím si, že niektoré jedlá sú tu na vareche aj omnoho horšie naaranžované a pofotené :D nabudúce sa však pokúsim aj dozdobiť ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia