Šťavnaté kuracie prsia

Autor receptu: sandraviglasova

Kuracie prsia sú suché - poväčšine nad nimi každý krčí nosom, ale tento recept Vám zaručí skutočný gurmánsky zážitok a zmení Váš pohľad na ne. Recept je z tohto mesačného vydania časopisu Apetit. Ak nemáte vymyslené čo zajtra na obed, odporúčam! My sme sa zalizovali. :-)

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zo syra, trošku saturejky a čili papričky nakrájanej na drobno a zbavenej semienok si urobíme náplň.
  2. Kuracie prsia pozdĺžne narežeme a vytvoríme z nich kapsičky. Pozor, aby sme ich neprerezali naprieč!
  3. "kapsičky" roztvoríme, naplníme syrovou náplňou, zatvoríme, a pekne zabalíme do šunkou tak, aby sme ich "uzatvorili".
  4. Rúru si predhrejeme na 180°, balíčky poukládáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, a keď je rúra predhriata, šup s nimi tam na 20 minút - keď bude mäsko prepečené, ale stále mäkké, a bude z neho vytekať číra šťava je hotové :-)
  5. Ako prílohu som uvarila zemiačky, keď boli al dente, dorobila som ich v rúre pokvapkané voňavým bio slnečnicovým olejom, kým nezačali byť zlatiské. Obed sme zapíjali českým Budweiserom ;-) Nech Vám chutí.