Šťavnaté kuracie plátky fotorecept

nanacel - fotkananacel, 6. marca 2012
Šťavnaté kuracie plátky (fotorecept)
Foto: nanacel

Recept z obalu tatárskej omáčky a z reklamy Hellmann´s ...naozaj šťavnaté a chutné.

20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Kuracie nakrájame na plátky, osolíme a okoreníme. Premiešame mäso s tatárskou omáčkou a prelisovaným cesnakom. Dáme odpočinúť do chladničky. V recepte je 30 minút, ale ja som to mala naložené asi aj 3 hodiny.

    Šťavnaté kuracie plátky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvici zohrejeme olej. Kuracie plátky obaľujeme z oboch strán v múke a vyprážame z oboch strán do zlatista. Ja som podávala so zemiakovou kašou a mrkvovým šalátom. Zemiakovú kašu pripravujem s pohánkovým mliekom a rastlinným maslom, či masťou.

    Šťavnaté kuracie plátky (fotorecept) - obrázok 2

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Ľaká ma tá tatarská omáčka. Ešte som neskúšal použiť ju pri tepelnom spracovaní. Mám nabrať odvahu?
marijam
My sme tiež neskúšali tatárku..ale vyskúšali sme na noc namočiť mäso do kyslej smotany a potom vyprážať..To bola iná dobrotka :-)
afataga
ja som tiez robila podobne ale pouzila som jogurt a bylinky
marijam
rybarkuchar a ešte keď do neho pridáš hooodne cesnaku!! JOJ!! Nebíčko v papuľke :-)
rybarkuchar
@marijam zadrž, zadrž. Ak pridám do smotany hooodne cesnaku, tak to si to už nebudem kaziť nekajou kuracinou. Ale to by bol už iný recept cha, cha.
nanacel
my toto robime pravidelne...je to famozne...a vdaka tatarke take stavnate....urcite pouzivat aj v teplej...nielen v studenej kuchyni... helmanns ma na svojej stranke vela receptov s tatarkou, ci dresingami...
Ja nemozem ani jogurty ani smotanu...kedze som bezmliecna :)

 www.hellmanns.sk/recepty...
maskrtka
este som neskusala, ale zbiehaju sa mi slinky :))) Urcite vyskusam najblizsi vikend
marijam
rybarkuchár my to zas nerobíme z kuraciny :-D Robili sme to z bravčoviny..rezne boli šťavnaté..proste perfektné ;-) Mama si to vždy deň vopred namočí do kyslej smotany a cesnaku..ale nesolí..až ráno si to osolí tesne pred pečením ;-)
michalka81
mne sa tatarka pri pečení odliepala...Prečo? Poradíte,čo som urobila zle? Inak to je chutné.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia