Šťavnaté hovädzie špízy

Autor receptu: forneta

Tak asi šťavnaťejšie špízy som asi nejedla. Tieto súúú... jednoducho vynikajúce, a keď sa podávajú s chrenovým dipom... hmmm...

Postup

  1. Mäso pokrájame na asi 2,5cm hrubé kocky a vložíme do igelitového sáčku s octom a 1PL chrenu. Pridáme 2PL čerstvého rozmaríne, olivový olej, omáčku a víno.
  2. Necháme 20 minút marinovať (najlepšie cez noc v chladničke).
  3. Mäso vyberieme z chladničky a necháme zohriať na izbovú teplotu a do vody namočíme 10 bambusových špajdlí.
  4. Dip pripravíme zmiešaním smotany s 2 PL čerstvo postrúhaného chrenu, horčicou a soľou a pažítkou (trochu necháme na posypanie).
  5. Zohrejeme gril. Na každú špajdlu napichneme 3-4 kúsky mäsa. Dáme na gril. Po 2 minútach obrátime a dopekáme ďalšie 2 minúty. Tanier rozložíme rozmarínom a položíme naň špízy.