Foto: lia66
...francúzske často nerobievam-ja s deťmi údené nejem(som rada, že zatiaľ sa mi darí ich od toho uchrániť), ale ak si ich Miláčik zažiada, tak Zobraziť celý popis...francúzske často nerobievam-ja s deťmi údené nejem(som rada, že zatiaľ sa mi darí ich od toho uchrániť), ale ak si ich Miláčik zažiada, tak ich robím tak, aby som nemusela použiť žiadnu masť-sú šťavnaté a na sychravé počasie, ako stvorené...kapustička pomôže zahnať náznaky prechladnutia.
Suroviny
cca 700g |
|
6-8ks Vačšie |
|
cca 300g (poprípade obyčajné párky) |
|
3-4ks |
|
podĺa potreby |
|
podĺa potreby |
|
1-2ks |
|
200g |
|
1dcl |
|
podľa potreby na strúhanie-nemusí byť |
|
Postup
-
1
Kyslú kapustu nevyžmýkanú rozložíme na plech-čistý, nevymastený.
-
2
Na kapustu poukladáme zemiaky-predvarené, pokrájané na kolieska, okorenené korením štyroch farieb...(zemiaky varíme v šupke, necháme vychladnúť-ošúpeme, nakrájame na kolieska).
-
3
Na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájanú točenú...
-
4
Ďalej ukladáme uvarené, na kolieska nakrájané vajíčka... jemne okoreníme.
-
5
Zakryjeme zvyškom zemiakov... jemne okoreníme.
-
6
Smotanu si zmiešame s mliekom...pridáme popučený cesnak, korenie, poprípade soľ.
-
7
Zmesou polejeme zemiaky...
-
8
Prikryjeme alobalom, alebo druhým plechom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 180-200st, cca hodinu...
-
9
Dáme na tanier, a kto lúbi môže si posypať strúhaným syrom...keďže je tam kyslá kapusta, tak zavárané uhorky byť nemusia...deťom som povyberala údeninu, a ku tomu spravila mrkvovo/jabĺčkový šalátik...dobrú chuť želám.
Diskusia k receptu