Šťavnaté francúzske po našom

lia66 - fotkalia66, 26. februára 2012
Šťavnaté francúzske po našom
Foto: lia66

...francúzske často nerobievam-ja s deťmi údené nejem(som rada, že zatiaľ sa mi darí ich od toho uchrániť), ale ak si ich Miláčik zažiada, tak Zobraziť celý popis...francúzske často nerobievam-ja s deťmi údené nejem(som rada, že zatiaľ sa mi darí ich od toho uchrániť), ale ak si ich Miláčik zažiada, tak ich robím tak, aby som nemusela použiť žiadnu masť-sú šťavnaté a na sychravé počasie, ako stvorené...kapustička pomôže zahnať náznaky prechladnutia.

Suroviny

cca 700g
6-8ks Vačšie
cca 300g (poprípade obyčajné párky)
3-4ks
podĺa potreby
podĺa potreby
1-2ks
200g
1dcl
podľa potreby na strúhanie-nemusí byť




Postup

  1. 1

    Kyslú kapustu nevyžmýkanú rozložíme na plech-čistý, nevymastený.

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 1
  2. 2

    Na kapustu poukladáme zemiaky-predvarené, pokrájané na kolieska, okorenené korením štyroch farieb...(zemiaky varíme v šupke, necháme vychladnúť-ošúpeme, nakrájame na kolieska).

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 2
  3. 3

    Na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájanú točenú...

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 3
  4. 4

    Ďalej ukladáme uvarené, na kolieska nakrájané vajíčka... jemne okoreníme.

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 4
  5. 5

    Zakryjeme zvyškom zemiakov... jemne okoreníme.

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 5
  6. 6

    Smotanu si zmiešame s mliekom...pridáme popučený cesnak, korenie, poprípade soľ.

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 6
  7. 7

    Zmesou polejeme zemiaky...

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 7
  8. 8

    Prikryjeme alobalom, alebo druhým plechom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 180-200st, cca hodinu...

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 8
  9. 9

    Dáme na tanier, a kto lúbi môže si posypať strúhaným syrom...keďže je tam kyslá kapusta, tak zavárané uhorky byť nemusia...deťom som povyberala údeninu, a ku tomu spravila mrkvovo/jabĺčkový šalátik...dobrú chuť želám.

    Šťavnaté francúzske po našom - obrázok 9

Diskusia k receptu

zdenkas
S kyslou kapustou som ešte nerobila,pre mňa novinka,tak vyskúšam,dík za rcp.
fialka49
Kyslú kapustu na tento spôsob som ešte nerobila, udrela si mi na strunu.
lia66
Ďakujem za komentíky:))...áno, je to trochu netradičné, ale chuťovečka je to-kapustička dodá receptu chuť, a hlavne, že nemusím mastiť, poprípade použiť strúhanku na plech...tak to robievala moja mama, ale odkedy skúsila toto, tak robí už len tak.
palokuchki
Ja som to tiez este takto nerobila. Moze to byt ale dobre. Urcite to vyskusam.
grandma
No neviem s tou kapustou to už nie sú francúzske a točenej salámy je na môj vkus strašne veľa.
lia66
Milá @grandma samozrejme, každému, čo jeho jest-nemusíš to robiť, nik Ti nekáže...táto stránka je o vymieňaní receptov, a tak som sa chcela podeliť...ak si si nevšimla, tak pri gramáži je napísané cca-neviem presne, koĺko toho dávam-vždy totiž robím od oka...nevážim. A apropó, samozrejme...je to iná varianta...Tebe sa to nemusí páčiť-a priznajme si:"klasické" francúzske zemiaky asi nebudú pochádzať z francúzska(aspoň myslím)-tam majú totiž ľahšiu stravu, nie párky a podobne:))
babusha
ja s deťmi údené nejem(som rada, že zatiaľ sa mi darí ich od toho uchrániť), - koľko rokov majú detičky? organizmus potrebuje aj živočíšne tuky, takže sem tam aj nejaká mastička neuškodí, a je dokázané že varenie na domácej masti je zdravšie ako rôzne umelé oleje, ktoré vyvolávajú karcio .....
babusha
v tvojej odpovedi pre Grandmu cítiť urazenosť a to mi vadí
sladkacokolada
ja som francúzke tiež ešte nerobila s kyslou kapustou, no to ešte neznamená, že ich pojdem kritizovať. Ak si tu niekto založí nick iba kvoli tomu aby hľadal recepty vhodné na kritiku, tak takému sa ťažko odpovedá. Tiež nechodím do kuchyne s kalkulačkou, nemám pri každej príprave odmerky a váhy, potom je to s niektorými varecháčkami ťažké...
tinca
robievam s kapustou,ale bez vajec a salámy,chutia výborne:)
lia66
Milá @babusha mne napríklad vadí, keď s niekým diskutujem(je jedno, či to je písomnou formou) a neviem s kým mám dočinenia:))
lia66
Ešte som chcela k tej masti-živočíšna masť mi nevadí(používam kuraciu, kačaciu, husaciu, aj pre deti)-ale údeniny rozhodne nie sú zdravé, "pravé", živočíšne(keďže som hnojárka, tak viem z čoho sa to vyrába) ...ja nikomu neberiem-ak chce, tak nech ich svojím deťom dáva...ja sa toho, keď sa ešte dá zdržím(starší má 5,5...mladší 17 mesiacov)...keď už budú starší, chodiť do školy, tak to neustriehnem-to mi je jasné...ale neviem prečo by v tomto veku mali jesť párky, hambáče a podobne:))
rigocka
poprosím aj ja za tanierik:)...a nechcela som večerať:))....už budem chodiť na varechu len ráno,lebo pridávate také recepty,že vždy oslintám klávesnicu a nakoniec sa idem najesť:)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia