Šťavnaté francúzske po našom

Autor receptu: lia66

...francúzske často nerobievam-ja s deťmi údené nejem(som rada, že zatiaľ sa mi darí ich od toho uchrániť), ale ak si ich Miláčik zažiada, tak ich robím tak, aby som nemusela použiť žiadnu masť-sú šťavnaté a na sychravé počasie, ako stvorené...kapustička pomôže zahnať náznaky prechladnutia.

Suroviny

Postup

  1. Kyslú kapustu nevyžmýkanú rozložíme na plech-čistý, nevymastený.
  2. Na kapustu poukladáme zemiaky-predvarené, pokrájané na kolieska, okorenené korením štyroch farieb...(zemiaky varíme v šupke, necháme vychladnúť-ošúpeme, nakrájame na kolieska).
  3. Na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájanú točenú...
  4. Ďalej ukladáme uvarené, na kolieska nakrájané vajíčka... jemne okoreníme.
  5. Zakryjeme zvyškom zemiakov... jemne okoreníme.
  6. Smotanu si zmiešame s mliekom...pridáme popučený cesnak, korenie, poprípade soľ.
  7. Zmesou polejeme zemiaky...
  8. Prikryjeme alobalom, alebo druhým plechom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 180-200st, cca hodinu...
  9. Dáme na tanier, a kto lúbi môže si posypať strúhaným syrom...keďže je tam kyslá kapusta, tak zavárané uhorky byť nemusia...deťom som povyberala údeninu, a ku tomu spravila mrkvovo/jabĺčkový šalátik...dobrú chuť želám.