Šťavnaté francúzske po našom
Autor receptu: lia66
...francúzske často nerobievam-ja s deťmi údené nejem(som rada, že zatiaľ sa mi darí ich od toho uchrániť), ale ak si ich Miláčik zažiada, tak ich robím tak, aby som nemusela použiť žiadnu masť-sú šťavnaté a na sychravé počasie, ako stvorené...kapustička pomôže zahnať náznaky prechladnutia.
Postup
- Kyslú kapustu nevyžmýkanú rozložíme na plech-čistý, nevymastený.
- Na kapustu poukladáme zemiaky-predvarené, pokrájané na kolieska, okorenené korením štyroch farieb...(zemiaky varíme v šupke, necháme vychladnúť-ošúpeme, nakrájame na kolieska).
- Na zemiaky rozložíme na kolieska nakrájanú točenú...
- Ďalej ukladáme uvarené, na kolieska nakrájané vajíčka... jemne okoreníme.
- Zakryjeme zvyškom zemiakov... jemne okoreníme.
- Smotanu si zmiešame s mliekom...pridáme popučený cesnak, korenie, poprípade soľ.
- Zmesou polejeme zemiaky...
- Prikryjeme alobalom, alebo druhým plechom a dáme zapiecť do vyhriatej rúry na cca 180-200st, cca hodinu...
- Dáme na tanier, a kto lúbi môže si posypať strúhaným syrom...keďže je tam kyslá kapusta, tak zavárané uhorky byť nemusia...deťom som povyberala údeninu, a ku tomu spravila mrkvovo/jabĺčkový šalátik...dobrú chuť želám.