Šťavnatá orechovo-jablková torta
Autor receptu: dadush
Tento recept som našla v starej kuchárskej knihe pôvodne pečený na plechu ale ja som sa rozhodla ho upiecť v tortovej forme.
Postup
- Ako prvé som si spravila korpus. Vaječné žľtka s cukrom som vyšľahala potom som pridala mlieko a olej, nakoniec som primiešala vareškou hladkú múku. Ja som si cesto rozdelila na dve časti, do jednej som dala za lyžicku kakaa ale nemusi byť :-) Cesto som vyliala do maslom vytretej a kokosom vysypanej tortovej formy, najskôr biele a potom cik-cakovito kakaové cesto. Piekla som cca 30 min. na 160 stupňoch, ale pečenie záleží od rúry.
- Medzí tým ako sa piekol korpus tak som rozomlela orechy. Tesne pred upečením korpusu som vyšľahala bielka s cukrom do tuha, potom som pridala pomlete orechy a jablká (ja som mala nastrúhané zavárané). Túto snehovú masu som natrela na upečený korpus a dala do rúry piecť daľších 30min. Tu je dobré davať pozor aby sa bielka nepripiekli.
- Po upečení a vychladnutí som poliala roztopenou čokoládou a posypala ozdobami. Najlepšie chutí na druhý deň ako každý koláčik s jablkami.