Šťavnatá orechovo-jablková torta

Autor receptu: dadush

Tento recept som našla v starej kuchárskej knihe pôvodne pečený na plechu ale ja som sa rozhodla ho upiecť v tortovej forme.

60 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé som si spravila korpus. Vaječné žľtka s cukrom som vyšľahala potom som pridala mlieko a olej, nakoniec som primiešala vareškou hladkú múku. Ja som si cesto rozdelila na dve časti, do jednej som dala za lyžicku kakaa ale nemusi byť :-) Cesto som vyliala do maslom vytretej a kokosom vysypanej tortovej formy, najskôr biele a potom cik-cakovito kakaové cesto. Piekla som cca 30 min. na 160 stupňoch, ale pečenie záleží od rúry.
  2. Medzí tým ako sa piekol korpus tak som rozomlela orechy. Tesne pred upečením korpusu som vyšľahala bielka s cukrom do tuha, potom som pridala pomlete orechy a jablká (ja som mala nastrúhané zavárané). Túto snehovú masu som natrela na upečený korpus a dala do rúry piecť daľších 30min. Tu je dobré davať pozor aby sa bielka nepripiekli.
  3. Po upečení a vychladnutí som poliala roztopenou čokoládou a posypala ozdobami. Najlepšie chutí na druhý deň ako každý koláčik s jablkami.