Šťavnatá kačka s červenou kapustou
Autor receptu: paploska
Kačku som piekla rôznymi spôsobmi, ale toto je ten najjednoduchší a zároveň
najchutnejší. Kačka zostane krásne šťavnatá a chutná. Vyskúšajte :-)
5 porcií |
15 minút príprava |
240 minút na 120 °C |
Postup
- Kačku si pripravíme večer pred pečením. Poriadne ju umyjeme, osušíme a vytrieme hrsťou morskej soli. Nezabudnite ju votrieť aj do vnútra dutiny. Kačičku uložíme do chladničky a necháme odležať minimálne 10 hodín. Po odležaní krv z pekáča vylejeme a kačku posypeme celou rascou, Podáme do teplovzdušnej rúry na 120 stupňov. 4 hodinu sa jej vôbec nemusíte venovať. Prikrytá sa bude pomaly piecť. Po 4 hodinách pekáč otvorte, ja zvýšim teplotu na 180 st. a cca 5 minút dopečiem kožu.
- Počas pečenia kačky si nakrájate nadrobno červenú kapustu a cibuľu. Do rozpáleného oleja pridáme cibuľu a do sklovita ju opečieme, pridáme 2 lyžice trstinového cukru a skaramelizujeme. Pridáme kapustu a opečieme. Do kapusty pridáme 2 bobkové listy, soľ a podľa potreby vývar z kačacích vnútorností, ak ho nemáte tak pridajte kvalitný vývar. Po cca hodine kapustu dochutím octom a už nezahusťujem. Ak pridáte viacej vývaru môžete ju zahustiť lyžicou múky. Dobrú chuť.
- ak tu je to komplet