Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Včera som sa túlala po záhrade a pozerala ovocné stromy, či sa neprebúdzajú, keďže sú ešte stále vysoké teploty v polovici novembra..zazrela som, že mi šťaveľ po mrazoch znovu vyhnal krásne zelené lístky...škoda by ho bolo nechať zamrznúť...nestáva sa veru často, aby som v polovici novembra zbierala šťaveľ..urobila som z neho výbornú omáčku a teda kompletný obed po nedeli..

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Takúto krásnu šťavičku -šóšku som našla na záhrade..
  2. obrala som všetkú, prebrala od nečistôt as poriadne umyla..
  3. na panvicu som si dala maslo a nechala roztopiť...ihneď som pridávala po častiach šťaveľ a za stáleho miešania som ho nechala rozpadnúť..
  4. pripravila som si mlieko, pridala do neho múku a dobre rozmiešala...pridala k šóške a miešala..pridala som soľ a cukor a dobre miešala, aby sa neurobili hrudky...ešte raz som podliala mliekom a už iba dovarila...
  5. pokiaľ sa šťava pomaly varila, ošúpala som si zemiaky a urobila ich na paprike s cibuľkou..od nedeľňajšieho obedu mi zostali 2 bravčové rolky, pokrájala som ich na kolieska a pridala na tanier...tanier som ozdobila čerstvou cibuľovou vňaťkou, ktorá sa krásne rozzelenela, aby úpútala moju pozornosť, že som ju tam na jeseň zabudla v zemi...prajem dobrú chuť..