Šťaveľová omáčka ešte z čerstvého šťaveľa (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Včera som sa túlala po záhrade a pozerala ovocné stromy, či sa neprebúdzajú, keďže sú
ešte stále vysoké teploty v polovici novembra..zazrela som, že mi šťaveľ po mrazoch
znovu vyhnal krásne zelené lístky...škoda by ho bolo nechať zamrznúť...nestáva sa veru
často, aby som v polovici novembra zbierala šťaveľ..urobila som z neho výbornú
omáčku a teda kompletný obed po nedeli..
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Takúto krásnu šťavičku -šóšku som našla na záhrade..
- obrala som všetkú, prebrala od nečistôt as poriadne umyla..
- na panvicu som si dala maslo a nechala roztopiť...ihneď som pridávala po častiach šťaveľ a za stáleho miešania som ho nechala rozpadnúť..
- pripravila som si mlieko, pridala do neho múku a dobre rozmiešala...pridala k šóške a miešala..pridala som soľ a cukor a dobre miešala, aby sa neurobili hrudky...ešte raz som podliala mliekom a už iba dovarila...
- pokiaľ sa šťava pomaly varila, ošúpala som si zemiaky a urobila ich na paprike s cibuľkou..od nedeľňajšieho obedu mi zostali 2 bravčové rolky, pokrájala som ich na kolieska a pridala na tanier...tanier som ozdobila čerstvou cibuľovou vňaťkou, ktorá sa krásne rozzelenela, aby úpútala moju pozornosť, že som ju tam na jeseň zabudla v zemi...prajem dobrú chuť..