Staročeský kapustník
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pokúsime sa vyžmýkať väčšinu škrobu. Kapustu necháme odkvapkať a nakrájame ju na menšie kúsky.
- Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Spolu s kapustou ju vmiešame do nastrúhaných zemiakov. Hmotu zahustíme škrobom, pridáme oškvarky, vajce, osolíme a všetko dôkladne premiešame.
- Vo veľkej liatinovej panvici rozpustíme dve lyžice tuku. Po lyžiciach do neho dáme cesto, vytvarujeme a placky smažíme dozlata pri nízkej teplote asi štyri minúty z každej strany.
- Takto postupujeme, kým nespotrebujeme všetko cesto. Kapustníky rozdelíme na taniere a ozdobíme listovým šalátom. Chutia aj s jogurtovým dipom ochuteným zelenými bylinkami.
|