Staročeský kapustník

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nastrúhame najemno. Pokúsime sa vyžmýkať väčšinu škrobu. Kapustu necháme odkvapkať a nakrájame ju na menšie kúsky.
  2. Cibuľu olúpeme a nakrájame najemno. Spolu s kapustou ju vmiešame do nastrúhaných zemiakov. Hmotu zahustíme škrobom, pridáme oškvarky, vajce, osolíme a všetko dôkladne premiešame.
  3. Vo veľkej liatinovej panvici rozpustíme dve lyžice tuku. Po lyžiciach do neho dáme cesto, vytvarujeme a placky smažíme dozlata pri nízkej teplote asi štyri minúty z každej strany.
  4. Takto postupujeme, kým nespotrebujeme všetko cesto. Kapustníky rozdelíme na taniere a ozdobíme listovým šalátom. Chutia aj s jogurtovým dipom ochuteným zelenými bylinkami.