Štafetky fotorecept
Foto: olinecka
Zvýšili vám bielky z pečenia? Prekvapte svojich touto dobrotou.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
8 ks |
|
210 g |
|
100 g mleté |
|
100 g |
|
Plnka kávová: | |
250+100 g |
|
100 g |
|
500 ml uvarená (nescafe) |
|
200 g |
|
250 g (alebo Hera) |
|
Na namáčanie: | |
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Príprava surovín na snehové cesto.
-
2
Bielky pomocou mixéra vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme cukor, potom orechy a nakoniec do cesta zľahka vmiešame múku. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme.
-
3
Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 8-10 minút, rúru sledujeme, aby nám korpus neprihorel.
-
4
Pripravme si suroviny na plnku.
-
5
100 g masla dáme do hrnca, rozpustíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku (bešamel). Kávu uvaríme silnejšiu a prilejeme ju k bešamelu, miešame, aby sa neurobili hrčky. Vmiešame práškový cukor a miešame kým sa všetko spojí, viď foto. Necháme vychladnúť.
-
6
Maslo vymiešame do hladka a spojíme s kávovou plnkou. Zo snehového korpusu odstránime papier na pečenie a prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti, viď foto. Plnku nanesieme na každú časť tak do 3/4 a zrolujeme roládku. Odložíme do chladničky stuhnúť cez noc.
-
7
Po stuhnutí pokrájame na menšie 5-6 cm kúsky. Oba konce namáčame do čokoládovej polevy. Prajem dobrú chuť.
Chcem sa ale opýtať. To cesto nechať úplne vychladnúť a až potom rozrezať a natrieť krémom, alebo nie
celkom vychladnuté rozrezať, zrolovať nechať vychladnúť a až potom namazať krémom a znova zrolovať? Vďaka za odpoveď.
Toto by aj mňa zaujímalo. Ďakujem.
Korpus nechať vychladnúť stiahnuť papier na pečenie. Rozdelíme na tri rovnaké časti.Pripravíme plnku nanesieme do 3/4cesta až tak zrolujeme dáme, stuhnúť.
Ďakujem, už syn mi povedal ešte jednu dávku, upiecť. Pozdravujem.
Ľahko sa zroluje neláme sa cesto je naozaj ohybné a dobré sa s ním pracuje, ďakujem.
Ďakujem.
Ďakujem aj Vám.
Horúca, teplá, aby sa nám neurobili hrčky.
Ďakujem určite vyskúšam
Len vyskúšaj veľká dobrota. Prajem požehnane sviatky.
Ďakujem pekne aj ja Vám prajem pekné sviatky
No tak dnes som robila tie štafetky-a katastrofa!Hneď som si všimla že keď sa cesto upieklo,ani s Božou pomocou to nezrolujem,aj tak bolo,hneď sa mi to lámalo,tak som to vyriešila tak,že som dala pláty na seba,každý som natrela plnkou aj vrch, a šup s ním do chladničky.Vrch som posypala ml.kávou.A plnky mi ostalo "hromadu"hádam aj na nejaké iné rezy-bude dosť.Mne sa dnes nepodarili.
Určite ich vyskúšam
Žeby linecké? Ono je to naopak. První se peče cukroví se žloutky a ze zbylých bílků štafetky, pusinky a podobné sněhové dobroty.
tak podľa tohto receptu sa štafetky vôbec nedali urobiť. Cesto sa lámalo a čo sa týka plnky zostalo jej neúrekom. Taktiež by som opravila recept pretože použiť 100g + 250g masla a potom ešte tam máte napísané 250g Hery (to snáď nie?). Ak niekto pridáva recept tak nech ho pridá poriadne, aby ho zvládli urobiť aj začiatočky a nie dať tam 0,5kg masla. Ja som dala 100g + 250g masla a zostalo mi hrozadu plnky, na čo mi asi bude?