Kávový zákusok
Kávový zákusok

Štafetky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. decembra 2019
Štafetky (fotorecept)
Foto: olinecka

Zvýšili vám bielky z pečenia? Prekvapte svojich touto dobrotou.

30 ks
porcií
60 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
8 ks
210 g
100 g mleté
100 g
Plnka kávová:
250+100 g
100 g
500 ml uvarená (nescafe)
200 g
250 g (alebo Hera)
Na namáčanie:
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava surovín na snehové cesto.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Bielky pomocou mixéra vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme cukor, potom orechy a nakoniec do cesta zľahka vmiešame múku. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 8-10 minút, rúru sledujeme, aby nám korpus neprihorel.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravme si suroviny na plnku.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    100 g masla dáme do hrnca, rozpustíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku (bešamel). Kávu uvaríme silnejšiu a prilejeme ju k bešamelu, miešame, aby sa neurobili hrčky. Vmiešame práškový cukor a miešame kým sa všetko spojí, viď foto. Necháme vychladnúť.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Maslo vymiešame do hladka a spojíme s kávovou plnkou. Zo snehového korpusu odstránime papier na pečenie a prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti, viď foto. Plnku nanesieme na každú časť tak do 3/4 a zrolujeme roládku. Odložíme do chladničky stuhnúť cez noc.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po stuhnutí pokrájame na menšie 5-6 cm kúsky. Oba konce namáčame do čokoládovej polevy. Prajem dobrú chuť.

    Štafetky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

20 komentárov k receptu
Poznám. Už som ich jedla. Sú fantastické a Ty neskutočne šikovná. Skladám klobúk. Keď mi zvyšia bielky, tak sa pokúsim vyskúšať. Keď neskúsim, tak nebudem mať nikdy odvahu ich urobiť.
Chcem sa ale opýtať. To cesto nechať úplne vychladnúť a až potom rozrezať a natrieť krémom, alebo nie
celkom vychladnuté rozrezať, zrolovať nechať vychladnúť a až potom namazať krémom a znova zrolovať? Vďaka za odpoveď.

Pridaj komentár k receptu: