Kávový zákusok
Štafetky (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Zvýšili vám bielky z pečenia? Prekvapte svojich touto dobrotou.
30 ks porcií |
60 minút príprava |
8-10 minút na 200 °C |
Postup
- Príprava surovín na snehové cesto.
- Bielky pomocou mixéra vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme cukor, potom orechy a nakoniec do cesta zľahka vmiešame múku. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme.
- Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 8-10 minút, rúru sledujeme, aby nám korpus neprihorel.
- Pripravme si suroviny na plnku.
- 100 g masla dáme do hrnca, rozpustíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku (bešamel). Kávu uvaríme silnejšiu a prilejeme ju k bešamelu, miešame, aby sa neurobili hrčky. Vmiešame
práškový cukor a miešame kým sa všetko spojí, viď foto. Necháme vychladnúť.
- Maslo vymiešame do hladka a spojíme s kávovou plnkou. Zo snehového korpusu odstránime papier na pečenie a prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti, viď foto. Plnku nanesieme na každú časť tak do 3/4 a zrolujeme roládku. Odložíme do chladničky stuhnúť cez noc.
- Po stuhnutí pokrájame na menšie 5-6 cm kúsky. Oba konce namáčame do čokoládovej polevy. Prajem dobrú chuť.