Kávový zákusok

Štafetky (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Zvýšili vám bielky z pečenia? Prekvapte svojich touto dobrotou.

30 ks
porcií
60 minút
príprava
8-10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Príprava surovín na snehové cesto.
  2. Bielky pomocou mixéra vyšľaháme do polotuha, postupne pridáme cukor, potom orechy a nakoniec do cesta zľahka vmiešame múku. Plech 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme.
  3. Rúru predhrejeme na 200 stupňov pečieme 8-10 minút, rúru sledujeme, aby nám korpus neprihorel.
  4. Pripravme si suroviny na plnku.
  5. 100 g masla dáme do hrnca, rozpustíme, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku (bešamel). Kávu uvaríme silnejšiu a prilejeme ju k bešamelu, miešame, aby sa neurobili hrčky. Vmiešame práškový cukor a miešame kým sa všetko spojí, viď foto. Necháme vychladnúť.
  6. Maslo vymiešame do hladka a spojíme s kávovou plnkou. Zo snehového korpusu odstránime papier na pečenie a prekrojíme pozdĺžne na 3 rovnaké časti, viď foto. Plnku nanesieme na každú časť tak do 3/4 a zrolujeme roládku. Odložíme do chladničky stuhnúť cez noc.
  7. Po stuhnutí pokrájame na menšie 5-6 cm kúsky. Oba konce namáčame do čokoládovej polevy. Prajem dobrú chuť.