Srnčí chrbát bez pečenia fotorecept

Mária Vitanovcová
šéfkuchárka horskej chaty Šindľovec vo Zverovke, 11. júna 2011
Srnčí chrbát bez pečenia (fotorecept)
Foto: Pravda - Robert Hüttner
30 minút
príprava

Suroviny

250 g
3 ks
50 g
250 g
100 g
50 g
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    V kotlíku nad parou asi 20 minút miešame práškový cukor, kakao a vajcia. Stužený tuk roztopíme a vychladnutý zamiešame do hmoty. Pridáme posekané orechy a mandle.

  2. 2

    Plechovú formu na srnčí chrbát vystelieme potravinovou fóliou a na spodok dáme vrstvu hmoty, potom vrstvu piškót a sušeného ovocia, aké máme k dispozícii.

  3. 3

    Vrstvy opakujeme a zakončíme vrstvou piškót. Dáme vychladiť do chladničky, kým koláč nestuhne a môžeme podávať s yšľahanou šľahačkou a čerstvým ovocím.

Diskusia k receptu

hubata
Ako to tak pekne nakrájaš, akej značky máš nože? Možno ani nebudde chyba v nožoch - ale vo mne a v zlej technike. Skúšala som už všeličo: namočiť do horúcej vody, poriadne naostriť, rezať pilkovým nožom...... Takéto nepečené rýchlovky obľubujeme a preto si ťa ukladám
skrecka
my doma robime tak, ze ukladame pistoty vodorovne, lepsie sa to kraja(aspon mne) :-)))
kata50
Tento recept mám a robila som ho asi 2x. Viac nebudem. Tá kakaová časť je OK ale keď do nej dáš suché piškóty - tie nemajú od čoho zmäknúť ani zjemnieť a vytvárajú v tejto cukrovinke veľmi suché a hlavne tvrdé miesta. Nám to veľmi nechutí. Robím radšej inú verziu - s polámanými oplátkami a kandizovaným ovocím, orechmi a ....:-))
cchikung
Možno by bolo dobré ponamáčať piškótky v káve,alebo v rume...komu,ako chutí.
evanaaa
Práve som chcela aj ja navrhnúť, Kati, že by sa tomu dalo pomôcť, snáď by to šlo navlhčiť ich, ako radí Cchikung, prípadne aj v ovocnej šťave.
abend
Mňa skôr odrádza od realizácie ten stužený tuk, ten je totiž veľmi nezdravý, nedal by sa nahradiť riadnym maslom? A určite aj chuť zákusku by bola lepšia.
kata50
Má to byť pevná čokoládová cukrovinka, preto ten stužený tuk. Maslo by asi tak nestuhlo a odrezaný kúsok sa " pokrčí...". No a ako by sa správali v tom navlhčené piškóty - to netuším. Kto vyskúša nech napíše. :-))
ancicka
Toto je strašne starý recept.Ja si tento koláčik pamätám,ešte ako diaťa.Nám ,ako deťom tie piškoty nevadili a ani mojím deťom nie.Práve tento mali veľmi radi.@katka50 ,má s tým tukom pravdu.
violetacamorova
Aj my ho mame velmi radi, ked sa zideme vsetci tak ha mama robi z dvoch davok, ale len cokoladova zmes s piskotami a niekedy do cokolady pridava pomlete orechy. Takze niekedy vyskusame tento inovovany recept.
jozka2
namiesto piskot pouzivam susienky podrobin na jemnejsie kusky,ale Cukor uz nedavam,od susienok je dost sladke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia