Špenátovo-kuracie calzone (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Calzone je vlastne preložené pizove cesto upečené s rôznymi plnkami. Ja som tento recept našla na internete. Do plnky som tentokrát použila zbytky pečeného kuracieho masa. Plnky sa obmieňajú podľa chuti, alebo podľa toho, čo nám zostalo v chladničke. Dala som priemerné množstvo plnky, no niektorí to oveľa viacej napĺňajú.

6
porcií
20+45 minút
príprava
15-25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z muky, soli, vody, oleja a drozdia som si mixerom vymiesila vlacne cesto, ktore som dala na teple miesto vykysnut. Cervenu papriku som ocistila a dala zapiect pod gril. Supku som z papriky stiahla a papriku som nakrajala na male kusky.
  2. Spenat som rozmrazila a vyzmykala som z neho vodu. K spenatu som pridala tvaroh, nasekanu bazalku, nakrajanu papriku, postruhany parmesan.
  3. Vsetko som spolu premiesala a dochutila solou a korenim.
  4. Vykysnute cesto som rozdelila na sest casti. Kazdu cast som vyvalkala do kolieska asi 20cm priemeru. Na polovcu cesta som najprv ulozila pripravenu plnku a potom som na plnku navrstvila nakrajane kuracie kusky. Cesto som nechala po bokoch volne asi 1cm. Boky cesta som potrela rozslahanym vajickom.
  5. Volnu cast cesta som prelozila cez plnku a boky som dobre uzavrela. Calzone som ulozila na plech, ktory som predtym potrela olejom. Vrch calzone som potrela rozslahanym vajickom.
  6. Piekla som vo vyhriatej rure 180C 15minut. Zalezi od rury, ten cas moze byt aj 20-25minut. Upecene calzone som vybrala na mriezku a nechala vychladnut.