Špenátové pelmene s mletým mäsom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Plnka: mleté mäso vymiešame s rozotreným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a čiernym mletým korením.
  2. Cestoviny: mladé špenátové listy rozmixujeme ponorným mixérom vo vode. To isté urobíme, ak použijeme špenátový pretlak. Zmiešame s polohrubou múkou. Vypracujeme cesto stredne riedkej konzistencie. Má byť o niečo jemnejšie ako na domáce rezance.
  3. Plnku dáme na rozvaľkané cesto, z ktorého môžeme vykrojiť kolieska pohárom, nakrájať trojuholníky, ak máme osemuholníkové vykrajovadlo alebo formu. Dostaneme tvar pravých pelmení. Cesto, na ktorom máme poukladané mleté mäso, zlepíme a varíme vo vriacej vode asi päť až sedem minút podľa veľkosti pelmení.