Špenátové pelmene s mletým mäsom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Plnka: mleté mäso vymiešame s rozotreným cesnakom, paradajkovým pretlakom, soľou a čiernym mletým korením.
- Cestoviny: mladé špenátové listy rozmixujeme ponorným mixérom vo vode. To isté urobíme,
ak použijeme špenátový pretlak. Zmiešame s polohrubou múkou. Vypracujeme cesto stredne riedkej konzistencie. Má byť o niečo jemnejšie ako na domáce rezance.
- Plnku dáme na rozvaľkané cesto, z ktorého môžeme vykrojiť kolieska pohárom, nakrájať trojuholníky, ak máme osemuholníkové vykrajovadlo alebo formu. Dostaneme tvar pravých pelmení. Cesto, na ktorom máme poukladané mleté mäso, zlepíme a varíme vo vriacej vode asi päť až sedem minút podľa veľkosti pelmení.
|