Špenátové muffiny
Autor receptu: zmija
Slané špenátové muffiny, ktoré sa hodia na raňajky, desiatu alebo sú výbornou prílohou k
polievke, napr. k paradajkovej.
12 porcií |
10 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Rúru si predhrejeme na 200°C. Vymastíme si plech na muffiny. Ak použijeme mrazený špenát, dáme rozmraziť a vymačkáme prebytočnú tekutinu. Čerstvý špenát opláchneme a osušíme.
- Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a opekáme. Pridáme špenát a podusíme približne 2 minúty. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Pripravíme si do misky sypké suroviny. Preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, soľ, čerstvo mleté korenie a postrúhame muškátový oriešok. V druhej miske si rozšľaháme vajíčka, vmiešame cmar a olej. Do stredu sypkých surovín spravíme jamku a prilejeme zmes vajíčok a udusený špenát. Zľahka premiešame, len toľko, aby sa suroviny spojili.
- Pripraveným cestom naplníme jamky a dáme piecť na 20 minút. Po 20 minútach sú muffiny nadýchané a zlatisté. 5 minút ich necháme chladnúť v plechu a podávame teplé alebo ich necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť.