Špenátové muffiny

Autor receptu: zmija

Slané špenátové muffiny, ktoré sa hodia na raňajky, desiatu alebo sú výbornou prílohou k polievke, napr. k paradajkovej.

12
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 200°C. Vymastíme si plech na muffiny. Ak použijeme mrazený špenát, dáme rozmraziť a vymačkáme prebytočnú tekutinu. Čerstvý špenát opláchneme a osušíme.
  2. Na panvici rozohrejeme olej, pridáme cesnak a opekáme. Pridáme špenát a podusíme približne 2 minúty. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  3. Pripravíme si do misky sypké suroviny. Preosejeme múku, pridáme kypriaci prášok, soľ, čerstvo mleté korenie a postrúhame muškátový oriešok. V druhej miske si rozšľaháme vajíčka, vmiešame cmar a olej. Do stredu sypkých surovín spravíme jamku a prilejeme zmes vajíčok a udusený špenát. Zľahka premiešame, len toľko, aby sa suroviny spojili.
  4. Pripraveným cestom naplníme jamky a dáme piecť na 20 minút. Po 20 minútach sú muffiny nadýchané a zlatisté. 5 minút ich necháme chladnúť v plechu a podávame teplé alebo ich necháme vychladnúť na mriežke. Dobrú chuť.