Foto: renka73
4O minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
Špenátová omáčka: | |
1 PL |
|
400-500 g |
|
2-3 strúčiky |
|
2 obdĺžniky |
|
|
|
1/2 |
|
Bešamelová omáčka: | |
50 g |
|
50 g |
|
600 ml |
|
1 štipka |
|
1-2 štipky |
|
Na dokončenie: | |
200 g |
|
1 balenie plátky |
|
Postup
-
1
Špenátová omáčka:do hrnca dáme olej,špenát chviľku podusíme a pridáme syrokrém,bujón,cesnak,korenie,zamiešame.Necháme prevrieť a odstavíme.
-
2
Bešamelová omáčka:Z masla a múky spravíme svetlú zápražku,pridáme mlieko a za stáleho miešania varíme do zhustnutia.Podľa chuti osolíme a pridáme muškátový oriešok.
-
3
Do vymazaného pekáča nalejeme trochu bešamelu,lasagne,špenát,bašamel,posypeme syrom.Takto pokračujeme pokiaľ bude pekáč plný.Vrchnú vrstvu tvoria lasagne poliate bešamelom a posypané syrom. Takto pripravené lasagne môžeme doplniť kuracím mäsom na vrstvu špenátu.
-
4
Pečieme v predhriatej rúre.
Diskusia k receptu