Špenátové lasagne s kuracím mäsom (fotorecept)
Autor receptu: archaa
Tento recept patrí u nás k najobľúbenejším na lasagne. Skvelo sa v ňon dajú využiť zbytky
grilovaného kuraťa z nedeľného obeda...
4 porcie |
60 minút príprava |
45 minút na 200 °C |
Postup
- Mäso oberieme a potrháme do misy.2 hlavičky cesnaku očistíme a pretlačíme k mäsu.Premiešame a dáme bokom
- Ideme na bešamel:
urobíme si zápražku z masla a múky.Pražíme, kým sa nám zápražka pení (asi 1 min), ale dávame pozor, lebo musí ostat svetlá. Pridáme mlieko a uvaríme hustú omáčku,
ktorú osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovym orieškom
- spojíme ju s mäskom v miske a odložíme
- Medzitým si pripravíme špenát podľa návodu a zvyšné 2 strúčiky cesnaku doň roztlačíme
- Zapekaciu formu si jemne vymastíme a začneme bešamelovou mäsovou omáčkou, ktorú na dno rozotrieme, poukladáme 3 plátky lasagní, na to špenát, znova bešamel a 3 plátky lasagní.
- Zopakujeme ešte raz a vrch potrieme kyslou smotanou, či jogurtom a posypeme polovicou syra
- posypeme polovicou syra, dáme piecť pri 200 stupňoch na 30-35 minút a 15 minút pred dopečením ešte posypeme druhou polovicou syra a dopečieme.
- Po vybratí z rúry necháme odpočinúť asi 10 minút len tak voľne
- Dobrú chuť!