Špenátové lasagne s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: archaa

Tento recept patrí u nás k najobľúbenejším na lasagne. Skvelo sa v ňon dajú využiť zbytky grilovaného kuraťa z nedeľného obeda...

4
porcie
60 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Postup

  1. Mäso oberieme a potrháme do misy.2 hlavičky cesnaku očistíme a pretlačíme k mäsu.Premiešame a dáme bokom
  2. Ideme na bešamel: urobíme si zápražku z masla a múky.Pražíme, kým sa nám zápražka pení (asi 1 min), ale dávame pozor, lebo musí ostat svetlá. Pridáme mlieko a uvaríme hustú omáčku, ktorú osolíme, okoreníme a ochutíme muškátovym orieškom
  3. spojíme ju s mäskom v miske a odložíme
  4. Medzitým si pripravíme špenát podľa návodu a zvyšné 2 strúčiky cesnaku doň roztlačíme
  5. Zapekaciu formu si jemne vymastíme a začneme bešamelovou mäsovou omáčkou, ktorú na dno rozotrieme, poukladáme 3 plátky lasagní, na to špenát, znova bešamel a 3 plátky lasagní.
  6. Zopakujeme ešte raz a vrch potrieme kyslou smotanou, či jogurtom a posypeme polovicou syra
  7. posypeme polovicou syra, dáme piecť pri 200 stupňoch na 30-35 minút a 15 minút pred dopečením ešte posypeme druhou polovicou syra a dopečieme.
  8. Po vybratí z rúry necháme odpočinúť asi 10 minút len tak voľne
  9. Dobrú chuť!