Špenátové lasagne (fotorecept)

Autor receptu: lenkac

Jednoducho mňam :)

6
porcií
20 minút
príprava
30-45 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Uvaríme si vajíčka na tvrdo.
  2. Pripravíme si špenátovú omáčku. Špenát zohrejeme, pridáme cesnak, soľ, mleté čierne korenie, tavený syr a akýkoľvek tvrdý syr.
  3. Pripravíme si bešamelovú omáčku. S masla a múky si pripravíme zápražku, pridáme mlieko, miešame, aby sme nemali hrudky. Pridáme soľ, korenie a muškátový orech. Na záver nestrúhaný syr.
  4. A teraz musíme vrstviť. Na dno zapekacej nádoby dáme bešamelovú omáčku, potom lasagne (ja som ich nepredvarila), potom špenátovú, potom postúhaný syr...
  5. Vrstvíme, kým nám pomaličky nedochádzajú omáčky. Pred poslednou vrstvou lasagni, bešamelovej, špenátovej omáčky a syra, poukladáme na plátky pokrájané vajíčka a až potom poslednú vrstvu (lasagne, omáčky a syr).
  6. Vrstvenie je ľubovoľne, takže dodržiavať presný postup nie je potrebné. Poslednou vrstvou je bešamelová omáčky a na vrch syr.
  7. Iný pohľad
  8. Pekáč dáme asi na pol hodinu, treba to sledovať, pretože cestovina nie je predvarená (takže možno aj trošku viac). Stupne asi 200 C.
  9. Dobrú chuť :)