Špenátové halušky
Špenátové halušky so slaninkou a s bryndzou
Autor receptu: tatianka2008
3 porcie |
25 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Ako prvé si nakrájame slaninu na malé kúsky a opražíme ju na panvici s kvapkou oleja.
- Do misky dáme rozmrazený špenát, ktorý zmiešame s polohrubou múkou, vajíčkom a štipkou soli. Vytvoríme hustejšie cesto.
- Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 2-3 minúty. Ja do vody pridávam aj niekoľko kvapiek oleja, aby sa halušky nezlepili. Halušky scedíme na sitku s menšími otvormi a necháme odkvapkať.
- Do misky dáme bryndzu, ktorú zmiešame s kyslou smotanou (od oka). Halušky pridáme do misky a všetko spolu premiešame. Môžeme dochucovať soľou alebo kyslou smotanou.
- Servírujeme na tanieri so slaninkou na vrchu. Dobrú chuť.