Špenátové halušky

Špenátové halušky so slaninkou a s bryndzou

Autor receptu: tatianka2008

3
porcie
25 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ako prvé si nakrájame slaninu na malé kúsky a opražíme ju na panvici s kvapkou oleja.
  2. Do misky dáme rozmrazený špenát, ktorý zmiešame s polohrubou múkou, vajíčkom a štipkou soli. Vytvoríme hustejšie cesto.
  3. Pomocou haluškového sita z neho vytvoríme halušky, ktoré hádžeme do vriacej osolenej vody a varíme cca 2-3 minúty. Ja do vody pridávam aj niekoľko kvapiek oleja, aby sa halušky nezlepili. Halušky scedíme na sitku s menšími otvormi a necháme odkvapkať.
  4. Do misky dáme bryndzu, ktorú zmiešame s kyslou smotanou (od oka). Halušky pridáme do misky a všetko spolu premiešame. Môžeme dochucovať soľou alebo kyslou smotanou.
  5. Servírujeme na tanieri so slaninkou na vrchu. Dobrú chuť.