ŠPENÁTOVÉ GULE plnené syrom GORGONZOLA (fotorecept)

Autor receptu: jerica

@jerica recept pre tých ktorí majú špenát radi v rôznej úprave :-)Recept som odkukala z TV ORF2

8
porcií
25 minút
príprava
20-25 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. náhľad suroviny
  2. prvé som si pripravila pórok opečený na masle , opečený odložím na bok , nechám vychladnúť
  3. cesnak rozotriem na soli , pozor, potom netreba soliť
  4. do rozmazeného špenátu nalejem 100ml mlieko
  5. cesnak rozotretý na soli
  6. pridáme 2 vajíčka , premiešame
  7. pokračujeme olejom HELIOL , 100ml
  8. pokračujeme s opraženým pórkom,preto pórok , je jemnejšia chuť , cibuľa by sa nekamarátila s cesnakom.
  9. pokračujeme , sypké suroviny , 100ml hrubá múka
  10. strúhanka , 13 polievkových ližíc , dobre premiešame ! necháme desať minút odstáť
  11. tých desať minút čo je špenátové cesto na odstávke , pripravíme si zo syra 12ks guličiek , z toho množstva som mala dvanásť guliek . na guľky som použila pomôcku na vykrajovanie gulôčiek z ovocia , tak som mala guľky rovnakých rozmerov .
  12. z cesta vytvarujem guľku , presypem strúhankou
  13. v guľke spravím jamku , vložím syr
  14. guľku v strede so syrom pregúľam v strúhanke , pripravené k vareniu
  15. hotovo , ide sa do vriacej vody na 15 minút
  16. varíme , ked , že guľky sú plnené , nevyplávu hneď , treba im pomôcť, po chvílke ich premiešať,varila som na miernom ohreve prikryté 15 minút,
  17. podávala som na omáčke so syrom gordonzola , volské oko , preliate s opečenými plátkami cesnaku. vodu z guliek som použila na výbornú zemiakovú pikantnú polievku .
  18. pre tých mäso papaáčov , bravčové na šťave s brusnicami