ŠPENÁTOVÉ GULE plnené syrom GORGONZOLA (fotorecept)
Autor receptu: jerica
@jerica recept pre tých ktorí majú špenát radi v rôznej úprave :-)Recept som odkukala z TV ORF2
8 porcií |
25 minút príprava |
20-25 minút tepelná úprava |
Postup- náhľad suroviny
- prvé som si pripravila pórok opečený na masle , opečený odložím na bok , nechám vychladnúť
- cesnak rozotriem na soli , pozor, potom netreba soliť
- do rozmazeného špenátu nalejem 100ml mlieko
- cesnak rozotretý na soli
- pridáme 2 vajíčka , premiešame
- pokračujeme olejom HELIOL , 100ml
- pokračujeme s opraženým pórkom,preto pórok , je jemnejšia chuť , cibuľa by sa nekamarátila s cesnakom.
- pokračujeme , sypké suroviny , 100ml hrubá múka
- strúhanka , 13 polievkových ližíc , dobre premiešame ! necháme desať minút odstáť
- tých desať minút čo je špenátové cesto na odstávke , pripravíme si zo syra 12ks guličiek , z toho množstva som mala dvanásť guliek .
na guľky som použila pomôcku na vykrajovanie gulôčiek z ovocia , tak som mala guľky rovnakých rozmerov .
- z cesta vytvarujem guľku , presypem strúhankou
- v guľke spravím jamku , vložím syr
- guľku v strede so syrom pregúľam v strúhanke , pripravené k vareniu
- hotovo , ide sa do vriacej vody na 15 minút
- varíme , ked , že guľky sú plnené , nevyplávu hneď , treba im pomôcť, po chvílke ich premiešať,varila som na miernom ohreve prikryté 15 minút,
- podávala som na omáčke so syrom gordonzola , volské oko , preliate s opečenými plátkami cesnaku.
vodu z guliek som použila na výbornú zemiakovú pikantnú polievku .
- pre tých mäso papaáčov , bravčové na šťave s brusnicami
|