Špenátová roláda

Špenátová roláda

Autor receptu: frommykitchendotcom

Tip na oslavu alebo Silvestra.

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Použila som mrazený špenát, ale ak máte, môžete aj čerstvý. Pri čerstvom odrežeme stopky, premyjeme ho a varíme vo väčšom hrnci. Po uvarení scedíme a nakrájame ho na menšie časti.
  2. Z masla, múky a mlieka pripravíme bešamel. Ten bude dosť hustý, ale taký má byť. Stiahneme z ohňa, vmiešame žĺtky a soľ. Pridáme špenát. Pokiaľ máte mrazený, treba ho nechať rozmraziť a taktiež trochu nakrájať. Dobre premiešame.
  3. Osobitne vyšľaháme sneh z bielok a opatrne ho vmiešame do špenátového cesta.
  4. Plech veľkosti 30x40 cm vystelieme papierom na pečenie, cesto naň rovnomerne nanesieme a pečieme 15 minút na 180 °C.
  5. Upečené cesto nemusíme zamotať do vlažnej utierky, piškóta nebude ako pri klasickej roláde.
  6. Na upečené cesto namažeme cream cheese, ktorý môžeme dochutiť napr. sezamom či cesnakovým korením.
  7. Naukladáme vedľa seba šunku a zrolujeme. Trochu krému si môžeme odložiť bokom a potrieť ním vrch rolády.