Špargľa

Špargľové cigarky s vajcom a hubami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Surovú umytú špargľu skrátime zo spodnej časti o 2 – 3 cm. Roštenku nakrájame na 7 mm hrubé pásiky, ktoré roztlačíme nožom. Na každý kus mäsa dáme plátok šunky a zamotáme okolo špargle. Okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na oleji zo všetkých strán.
  2. Na roztopenom masle ghee opražíme popučený cesnak a pokrájanú jarnú cibuľku, pridáme na pásiky pokrájané huby, okoreníme, opražíme a potom pomaly dodusíme prikryté domäkka. Občas podlejeme, ak treba.
  3. Teflónovú formu na mafiny jemne naolejujeme, do otvorov rozbijeme celé vajcia, osolíme a pridáme 1 ČL vody na každé vajce. Pečieme 10 – 13 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Vyberieme a servírujeme s mäsovo–špagľovými cigarkami.