Špargľa
Špargľové cigarky s vajcom a hubami
Autor receptu: redakcia
Postup- Surovú umytú špargľu skrátime zo spodnej časti
o 2 – 3 cm. Roštenku nakrájame na 7 mm hrubé pásiky,
ktoré roztlačíme nožom. Na každý kus mäsa dáme plátok
šunky a zamotáme okolo špargle. Okoreníme mletým
čiernym korením a opražíme na oleji zo všetkých strán.
- Na roztopenom masle ghee opražíme popučený cesnak
a pokrájanú jarnú cibuľku, pridáme na pásiky pokrájané huby, okoreníme, opražíme a potom pomaly
dodusíme prikryté domäkka. Občas podlejeme,
ak treba.
- Teflónovú formu na mafiny jemne
naolejujeme, do otvorov rozbijeme celé vajcia,
osolíme a pridáme 1 ČL vody na každé vajce.
Pečieme 10 – 13 minút v rúre vyhriatej na
180 °C. Vyberieme a servírujeme s mäsovo–špagľovými cigarkami.
|