Špargľová krémová polievka fotorecept

janadelfi - fotkajanadelfi, 8. júna 2010
Špargľová krémová polievka (fotorecept)
Foto: janadelfi

Viem, že recept na podobné polievky tu už bol od redakcie aj iných varecháčov.... Ja som robila polievku z receptíku na obale v ktorom Zobraziť celý popisViem, že recept na podobné polievky tu už bol od redakcie aj iných varecháčov.... Ja som robila polievku z receptíku na obale v ktorom sme ju kúpili. Ozaj dobrá a výživná. Vrelo odporúčam. Špargľu sme nemali v obľube, ale smelo prehlasujem, že meníme názor a spestrujeme jedálniček....

Suroviny

800 g
1 l
podľa potreby
podľa potreby
1 l
80 g
2 ks
6  PL
podľa potreby
Príloha:




Postup

  1. 1

    Tak konečne je tu špargľová sezóna. Vo vedľajšej obci vo Veľkých Levároch je firma Asparágus, kde už od r. 1994 pestujú špargľu viď. link: http://www.asparagus.sk/ Z celkového množstvo ca. 1400 - 1500 ton čerstvej špargle 80 % ide na export (Nemecko, Švajčiarsko, Rakúsko) a 20% zostáva na Slovensku a v Čechách.

    Špargľová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Špargľu (ja som mala bielu) očistíme.

    Špargľová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvaríme ju vo vode s prídavkom soli - vyberieme a nakrájame na kúsky. Špargľa sa varí podľa toho, či je biela, zelená alebo fialová - treba skúsiť - kedy je uvarená.

    Špargľová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Spravíme si zápražku z masla a múky, ktorú zalejeme vývarom zo špargle a slepačím vývarom a povaríme.

    Špargľová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Žĺtky zmiešame so smotanou a spolu so špargľou pridáme do polievky a povaríme. Ja som špargľu rozmixovala tyčovým mixérom. Dochutíme soľou, cukrom a muškátovým orieškom.

    Špargľová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ako prílohu som použila chlebové krutónky robené nasucho na antiadhéznej panvici.

    Špargľová krémová polievka (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

janadelfi
Dobre vidíte, hneď prvá fotka v postupe je "IGELIT" (obal zo špargle). Dlho to tu nebolo, ale je tu ďalšia igelitová fotka....
jezibabka1
@janadelfy to znamená, že ju treba vyskúšať a ja to urobím, lebo krémové polievky mám rada a táto Tvoja stojí za to:))))
sjuz
vyzerá krásne:)! milujem takúto polievočku :)
ferno
ja na kremove polievky pouzivam rovnaky recept okukany z TV paprika.ci uz brokolica,alb spargla.
povodny recept je:140 zelenej sprgle,140 brok a 140 spenatu.opiect na masle,ochutitt muskatovym orechom,solou a korenim,mlieko.ked zelenina zmäkkne pridat 150ml mlieka a trochu vody,bujon a trosku cukru,zahustime 1dcl smotany.pridat petrzlenovu a zelerovu vnat.ked polievka zovre rozmixovat.ozdobime kockami kamembertu.
no a moja brokolicova ci sparglova verzia je na 1kg brokolice 1 lit mlieka a dalsie postup je rovnaky...
babidka
prave som robila na obed sparglu a prezieravo som si odlozila este aj supky z nej :-) ze na polievku ....takze bude na veceru . @ferno , daj ten recept na varechu , potesis mnohych .
22janka22
Špargla sa vraj varí v mierne osolenej vode s pár kvapkami citrónu. Je to detail, ale zaváži :-)
jerica
Moje oko,ja, že kde sa objaví polievka zo špargle a toť varecha poslúžila ponukou @janadelfi , ďakujem , konečne použijem , mám prichystanú v ľadničke .
foska
Vyborna polievocka, dnes som ju spravila na obed a chutila nam. Musela som trosku improvizovat, nemala som kyslu smotanu, tak som dala slahacku a trosku stavy z limetky. Malinko som este dokorenila ciernym korenim. Dik za recept! ;)
adrianal
nemali sme slepaci vyvar, ani taky bujon, tak som nahradila zeleninovym, a miesto kyslej smotany dala sladku, a vyborne aj tak...akurat dohustovat zaprazkou som musela 2 krat, na prvy raz nestacilo, aspon pre moje oko...
nesi
janadelfi ,dík za recept zajtra bude na obed
luclup
Kremove polievky MI LU JEM (: tato vyzera fanatasticky, len ja by som dala radsej sladku smotanu a bez muky (: ale inak parada, ukladaam ♥️




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia