Foto: janadelfi
Viem, že recept na podobné polievky tu už bol od redakcie aj iných varecháčov.... Ja som robila polievku z receptíku na obale v ktorom Zobraziť celý popisViem, že recept na podobné polievky tu už bol od redakcie aj iných varecháčov.... Ja som robila polievku z receptíku na obale v ktorom sme ju kúpili. Ozaj dobrá a výživná. Vrelo odporúčam. Špargľu sme nemali v obľube, ale smelo prehlasujem, že meníme názor a spestrujeme jedálniček....
Postup
-
1
Tak konečne je tu špargľová sezóna. Vo vedľajšej obci vo Veľkých Levároch je firma Asparágus, kde už od r. 1994 pestujú špargľu viď. link: http://www.asparagus.sk/ Z celkového množstvo ca. 1400 - 1500 ton čerstvej špargle 80 % ide na export (Nemecko, Švajčiarsko, Rakúsko) a 20% zostáva na Slovensku a v Čechách.
-
2
Špargľu (ja som mala bielu) očistíme.
-
3
Uvaríme ju vo vode s prídavkom soli - vyberieme a nakrájame na kúsky. Špargľa sa varí podľa toho, či je biela, zelená alebo fialová - treba skúsiť - kedy je uvarená.
-
4
Spravíme si zápražku z masla a múky, ktorú zalejeme vývarom zo špargle a slepačím vývarom a povaríme.
-
5
Žĺtky zmiešame so smotanou a spolu so špargľou pridáme do polievky a povaríme. Ja som špargľu rozmixovala tyčovým mixérom. Dochutíme soľou, cukrom a muškátovým orieškom.
-
6
Ako prílohu som použila chlebové krutónky robené nasucho na antiadhéznej panvici.
povodny recept je:140 zelenej sprgle,140 brok a 140 spenatu.opiect na masle,ochutitt muskatovym orechom,solou a korenim,mlieko.ked zelenina zmäkkne pridat 150ml mlieka a trochu vody,bujon a trosku cukru,zahustime 1dcl smotany.pridat petrzlenovu a zelerovu vnat.ked polievka zovre rozmixovat.ozdobime kockami kamembertu.
no a moja brokolicova ci sparglova verzia je na 1kg brokolice 1 lit mlieka a dalsie postup je rovnaky...