Špargľa so zeleninou básničková
Autor receptu: nonna
Sezóna špargle je už asi ta tam, ale dá sa spraviť aj zo zamrazenej alebo zavarenej. Táto moja kreácia zasýti, ale zároveň je aj diétnym a racionálnym jedlom, v ktorom je dostatok vitamínov, antioxidantov, živých enzýmov i minerálií. Chutila šmakovne.
2 porcie |
12 minút príprava |
17 minút tepelná úprava |
Postup
- Špargľu nakrájame na 2cm dlhé kúsky, zemiak na malé kocky, kapustu na menšie kúsky a dáme variť na 8 minút do osolenej vody, potom zlejeme.
- Na rozpálenom masle minútku oprážame nasekané orechy nadrobno a pár sekúnd polovicu nakrátko nasekanej pažítky.
- V jogurte rozmiešame solamyl, vmiešame majolenku, mlieko, muškátový kvet a jemne osolíme.
- Túto zmes vlejeme k maslu a za stáleho miešania počkáme až zhustne.
- Reďkovky pokrájame na tenké polmesiačiky, zamiešame k uvarenej zeleninovej zmesi, polejeme omáčkou a posypeme druhou polovicou pažítky.