Špargľa so zeleninou básničková

Autor receptu: nonna

Sezóna špargle je už asi ta tam, ale dá sa spraviť aj zo zamrazenej alebo zavarenej. Táto moja kreácia zasýti, ale zároveň je aj diétnym a racionálnym jedlom, v ktorom je dostatok vitamínov, antioxidantov, živých enzýmov i minerálií. Chutila šmakovne.

2
porcie
12 minút
príprava
17 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Špargľu nakrájame na 2cm dlhé kúsky, zemiak na malé kocky, kapustu na menšie kúsky a dáme variť na 8 minút do osolenej vody, potom zlejeme.
  2. Na rozpálenom masle minútku oprážame nasekané orechy nadrobno a pár sekúnd polovicu nakrátko nasekanej pažítky.
  3. V jogurte rozmiešame solamyl, vmiešame majolenku, mlieko, muškátový kvet a jemne osolíme.
  4. Túto zmes vlejeme k maslu a za stáleho miešania počkáme až zhustne.
  5. Reďkovky pokrájame na tenké polmesiačiky, zamiešame k uvarenej zeleninovej zmesi, polejeme omáčkou a posypeme druhou polovicou pažítky.