Špargľa s holandskou omáčkou
Autor receptu: sjuz
Klasika...
Robievam však aj tak, že dve prekrojené špargle položím na hrianku, preložím plátkom opečeného prosciutta (alebo šunky) na sucho na panvici, a prelejem Holandskou omáčkou, ozdobím vňaťou. Sýtejšia verzia pre manžela :))
Postup
- Vodu, víno a koreniny dáme zovrieť, hneď odstavíme. Precedíme - resp. vyberieme koreniny.
- Na vodnú paru dáme do misy vodu s vínom, žĺtky a šľaháme do krému. Pridáme maslo, chvíľu ešte miešame do hustého krému, osolíme a odstavíme.
- Do vody do hrnca dáme cukor, soľ, maslo a špargľu uvaríme cca 6-7 min. Podľa správnosti by sa mala variť po stojačky, aby krehké špičky trčali von z vody, pretože sa uvaria rýchlejšie a mali by zostať chrumkavé.