Foto: paploska
Recept je veľmi jednoduchý a zdravý. Pečiem a varím len so špaldovou múkou, ktorá je nielen zdravá ale aj chutná. V niektorých prípadoch ju Zobraziť celý popisRecept je veľmi jednoduchý a zdravý. Pečiem a varím len so špaldovou múkou, ktorá je nielen zdravá ale aj chutná. V niektorých prípadoch ju môžu aj ľudia s intoleranciou na pšenicu. Pečiem dva typy chlebov a toto jej ten zdravší :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ingrediencie vložte do nádoby na pečenie v tomto poradí: voda, olej, cukor, droždie a sušené mlieko. Pridajte múku a na vrchu spravte jamku do ktorej pridáte soľ. Soľ nesmie prísť do kontaktu s droždím (ale to už viete :-) a zapnite pekáreň na celozrný chlieb. Ja mám moulinex co a pečiem na 10.
-
2
Tento recept je univerzálny. Už som ho piekla len z celozrnej múky a tiež bol veľmi chutný. Múku môžete vymeniť aj za pšeničnú, ale v rúre som ho však nikdy neskúšala. Dobrú chuť.
niekto (ako ja) je alergický na pšeničný lepok a ten špaldový mu nevadí. takže mala som skôr na mysli iný typ intolerancie. upravím ten pôvodný text, aby si niekto neublížil :-) @womankc dočítala som sa o tom v receptoch o chlebe. A z praxe, keď robíš klasický kysnutý koláč, tak tam pridávaš vopred vykysnutý kvások. Ak pečieš chleba v pekárničke, dávaš tam len droždie a môžeš narušiť proces kysnutia.