Špaldový celozrný chlebík

Autor receptu: paploska

Recept je veľmi jednoduchý a zdravý. Pečiem a varím len so špaldovou múkou, ktorá je nielen zdravá ale aj chutná. V niektorých prípadoch ju môžu aj ľudia s intoleranciou na pšenicu. Pečiem dva typy chlebov a toto jej ten zdravší :-)

20
porcií
5 minút
príprava
200 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Ingrediencie vložte do nádoby na pečenie v tomto poradí: voda, olej, cukor, droždie a sušené mlieko. Pridajte múku a na vrchu spravte jamku do ktorej pridáte soľ. Soľ nesmie prísť do kontaktu s droždím (ale to už viete :-) a zapnite pekáreň na celozrný chlieb. Ja mám moulinex co a pečiem na 10.
  2. Tento recept je univerzálny. Už som ho piekla len z celozrnej múky a tiež bol veľmi chutný. Múku môžete vymeniť aj za pšeničnú, ale v rúre som ho však nikdy neskúšala. Dobrú chuť.