Špaldové sušienky

cukricek2801 - fotkacukricek2801, 31. októbra 2015
54
porcií
15 minút
príprava
8-10 minút
na 190 °C

Suroviny

380 g
250 g
2 ks
1 ks
2 čl
1 pl
1 čl
1 bal
1 pl
5 ks
1 pl
30 g
5 kvapiek
1 pl




Postup

  1. 1

    Vsetko si pridame do misky, muku,otruby,zltka,vajce, maslo, posekane slivky,sladidlo,kokosovy cukor mozte pridat aj viac podla chuti, ja preferujem menej sladke, citronovu stavu, PDP, chia semienka,otruby, nescu, mandlovu aromu a posekane orechy, vsetko poriadne premiesime, vypracujeme cesto, zabalime do folie a dame odlezat do chladnicky, mozme aj do druheho dna :) potom cesto vyvalkame na pomucenej doske, a vykrajujeme susienky, pecieme vo vopred vyhriatej rure na 190°C asi 8 az 10 minut, podla hrubky susienok. Prajem dobru chut :)

Diskusia k receptu

evanaaa
Krásne a chutné, podľa daných surovín, a ešte aj so sladidlom, tie by boli pre mňa. Len neviem, či by som zohnala kokosový cukor a akú má sladivosť.
evanaaa
Krásne a chutné, podľa daných surovín, a ešte aj so sladidlom, tie by boli pre mňa. Len neviem, či by som zohnala kokosový cukor a akú má sladivosť. Aj tá múka mi vyhovuje.
marienka44
@Cukricek2801 ,Páčia sa mi keksíky, ja by som dala obyčajný cukor.
Ale zaujíma ma tá vzorka na keksíku. Ako si to dokázala? Je nato nejaká špec. formička?
uka424
Vyskúšala som urobiť tieto Tvoje sušienky, lebo ma oslovilo ich zloženie.
Dodržala som všetky gramáže surovín, ale som použila klasický cukor a nedala som mandľovú arómu. S cestom sa mimoriadne zle pracovalo, lepilo sa, slivky som síce úplne nadrobúčko pokrájala, ale aj napriek tomu vypadávali z cesta. Výsledok je chuťovo dobrý, ale keksy sú veľmi mastné a neviem, či stoja za tú námahu. A že by to bola fitnes verzia, neviem, že by to len vďaka umelému sladidlu, lebo množstvo masla to vykompenzuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia