Špaldové palacinky s tvarohom a jahodami

Autor receptu: 27janka

Špaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny sk.B, A, E, z minerálov fosfor, draslík, horčík, vápnik a zinok. Má vysoký obsah vlákniny, podporuje trávenie a prečisťuje. Vďaka nenasýteným mastným kyselinám pri jej konzumácii sa tak intenzívne neukladá tuk v tele. Pečie sa s ňou ako s klasickou bielou múkou, je trochu hustejšia a tmavšia, má jemnú orieškovú chuť. Palacinky z nej chutia výborné a sú zdravé.

15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rozšľaháme mlieko s vajíčkom, postupne pridáme múku s bezfosfátovým kypriacim práškom do pečiva, necháme 1/2 hodiny postáť.
  2. Pripravíme si plnku: zmiešame tvaroh s BIO vanilínovým cukrom. Smotanu na šľahanie vyšľaháme s BIO vanilínovým cukrom.
  3. Na panvici s troškou kokosového oleja upečieme palacinky. Naplníme tvarohovou plnkou, ozdobíme jahodami a šľahačkou.