Špaldové palacinky s tvarohom a jahodami
Autor receptu: 27janka
Špaldová múka je chuťovo výraznejšia, ľahšie stráviteľná ako biela múka. Obsahuje bielkoviny, vitamíny sk.B, A, E, z minerálov fosfor, draslík, horčík, vápnik a zinok. Má vysoký obsah vlákniny, podporuje trávenie a prečisťuje. Vďaka nenasýteným mastným kyselinám pri jej konzumácii sa tak intenzívne neukladá tuk v tele.
Pečie sa s ňou ako s klasickou bielou múkou, je trochu hustejšia a tmavšia, má jemnú orieškovú chuť.
Palacinky z nej chutia výborné a sú zdravé.
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Rozšľaháme mlieko s vajíčkom, postupne pridáme múku s bezfosfátovým kypriacim práškom do pečiva, necháme 1/2 hodiny postáť.
- Pripravíme si plnku: zmiešame tvaroh s BIO vanilínovým cukrom.
Smotanu na šľahanie vyšľaháme s BIO vanilínovým cukrom.
- Na panvici s troškou kokosového oleja upečieme palacinky.
Naplníme tvarohovou plnkou, ozdobíme jahodami a šľahačkou.