Lúpačky
Špaldové makové lúpačky s rastlinným mliekom
Autor receptu: lekorica
Viem, že receptov na lúpačky je tu veľa, ale ja by som chcela pridať jeden aj trochu
upravený na zdravšiu verziu.
Chuťovo rozdiel vôbec necítiť.
16 porcií |
90 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Všetky suroviny dobre vymiesime a dáme na 45 minút kysnúť na teplé miesto. Keď máme cesto vykysnuté, vyvaľkáme z neho placku cca 0,5 cm vysokú a rozkrájame ju na 16 kúskov. Štvorce zrolujeme ako keď robíme rožky, preložíme na pekáč a znovu necháme kysnúť 45 minút. Potom rožky potrieme žĺtkom a posypeme makom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút.