Lúpačky

Špaldové makové lúpačky s rastlinným mliekom

Autor receptu: lekorica

Viem, že receptov na lúpačky je tu veľa, ale ja by som chcela pridať jeden aj trochu upravený na zdravšiu verziu. Chuťovo rozdiel vôbec necítiť.

16
porcií
90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Všetky suroviny dobre vymiesime a dáme na 45 minút kysnúť na teplé miesto. Keď máme cesto vykysnuté, vyvaľkáme z neho placku cca 0,5 cm vysokú a rozkrájame ju na 16 kúskov. Štvorce zrolujeme ako keď robíme rožky, preložíme na pekáč a znovu necháme kysnúť 45 minút. Potom rožky potrieme žĺtkom a posypeme makom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C cca 20 minút.