Linecké pečivo
Špaldové linecké srdiečka
Autor receptu: janeg
Tradičné vianočné pečivo bez vajec a laktózy. Zdroj: Stolový kalendár Fit recepty 2020
35 porcií |
35 minút príprava |
10 minút na 170 °C |
Postup
- Škrob dobre rozmiešame s vodou, je to náhrada vajíčka.
- Všetky suroviny dáme do misy a spracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme minimálne na pol hodinu do chladničky.
- Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Na každom druhom kúsku vykrojíme v strede malé srdiečko.
- Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170 °C približne 15 minút do ružova.
- Pečivo necháme vychladnúť a potom zliepame džemom. Môžeme posypať práškovým cukrom.