Linecké pečivo

Špaldové linecké srdiečka

Autor receptu: janeg

Tradičné vianočné pečivo bez vajec a laktózy. Zdroj: Stolový kalendár Fit recepty 2020

35
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Škrob dobre rozmiešame s vodou, je to náhrada vajíčka.
  2. Všetky suroviny dáme do misy a spracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme minimálne na pol hodinu do chladničky.
  3. Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Na každom druhom kúsku vykrojíme v strede malé srdiečko.
  4. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170 °C približne 15 minút do ružova.
  5. Pečivo necháme vychladnúť a potom zliepame džemom. Môžeme posypať práškovým cukrom.