Foto: peta5
Troška obmenená verzia obľúbenej klasiky. Chutí taktiež vynikajúco a nemusíme mať až také výčitky svedomia kôli mlsaniu :)
príprava
na 180 °C
Suroviny
350 g |
|
350 g |
|
1 balíček/10 g |
|
1 balíček |
|
2 PL |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
6 ks |
|
na vymastenie |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Čo sa toho cukru týka, tak na okraj chcem podotknúť že kto neľúbite až tak sladké, úplne stačí tak 150 g cukru- tak dávam ja a je to úplne v pohode. Hore som to uviedla, lebo to tak mám napísané v základnom recepte a kedysi som dávala aj ja toto množstvo. Samozrejme každý nech sa sám rozhodne, nakoľko si osladí život :)
- 2
Múku si zmiešame s práškom do pečiva. Oddelíme si žĺtky a z bielkov vyšľaháme sneh. Žĺtky vymiešame s hnedým a vanilkovým cukrom, olejom a vodou. Postupne pridávame sneh z bielkov a múku s PDP. Z hmoty si oddelíme tak tretinu a tú vymiešame s kakaom.
- 3
Do vymastenej a vysypanej formy vylejeme najprv bielu hmotu a následne hnedú. Pečieme vo vyhriatej rúre asi hodinu na 180 °C. Tip: Do bielej hmoty sem tam pridám nastrúhané mandle, alebo iné oriešky. Mňam :) Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu