Špagetti vongole

norbertklubert - fotkanorbertklubert, 26. októbra 2011

Keďže milujeme lastúry, mušle a všetko morske, dovolim si podeliť sa s receptom na prípravu vongole so špagetami

2-3
porcie
35 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
50 ml
3 stučiky
50 g nasekaná
50 az 100 g cerstva
1 dl
100 g cerstve
50 g
350 g




Postup

  1. 1

    Vongole namočíme do studenej vody a necháme cca 10 močiť. Následne vodu zlejeme a znovu pridame vodu opachneme pokym voda nie je číra.

    Špagetti vongole - obrázok 1
  2. 2

    Základné ingrediencie ako cibula, cesnak, paradajky, petržlenovú vňať nasekáme a na olivovom oleji opečieme do zlatova, je dobre ak cibuľa nie je prepražená. Asi po 5 minútach trochu osolíme a pridáme nasekanú chilli papričku. Všetko podusíme cca 3minuty.

    Špagetti vongole - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme umyte vongole a biele víno, prikryjeme a podusime cca 6 minut občas premiešame.

    Špagetti vongole - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridáme uvarené špagetti, všetko premiešame a podávame. mňam mňam :)

    Špagetti vongole - obrázok 4

Diskusia k receptu

dorisa
Vyzerá to fantasticky, až sa čudujem, prečo nechutnám niekedy morské plody:)
pusta
noruško, nádhera.kto vie, ten vie...krásny recept.
amelie
teším sa, že si sa vrátil a dúfam, že sa budeme môcť tešiť z tvojich receptov:-)))
redakcia
@mariamka , Vas prispevok bol skrateny o prispevok od @norbertklubert , ktory bol dnes dopoludnia vymazany.
Bol vymazany, kedze tieto osobne zalezitosti si uzivatelia maju riesit medzi sebou v TS alebo na FB.
redakcia
@mariamka , Vas komentar bol skrateny, pretoze ste skopirovali to, co bolo dnes uz vymazane.
@marcel83 , nikomu stranu nedrzime. @norbertklubert moze do svojich komentarov pokojne pisat pravdu, ale sukromne zalezitosti nech si vybavi cez ine media.
redakcia
Tak aby sme to uzavreli:
k @marcel83 dnes 15:22: ako sa ukazalo, aj na pravdu sa niekedy po prehodnoteni meni uhol pohladu.
k @mariamka dnes 15:31: nie neunika. Nemyslime si, ze potrebujeme zachovavat fakty tohto druhu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia