Spaghetti Carbonara

Autor receptu: kata130

Známy a chutný recept v podobe jedla Spaghetti (špagety) Carbonara so všetkými ingredienciami teda s cesnakom, vajíčkami a slaninkou.

2
porcie
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ako prvé si dáme zovrieť vodu v ktorej si uvaríme špagety. Keď voda vrie vložíme do nej špagety, pridáme štipku soli a 1 ČL olivového oleja, aby sa nám špagety nelepili.
  2. Kým sa nám špagety varia, nakrájame si mäsitú slaninku na malé kúsky, pretože veľké kusy väčšinov pri konzumácií jedla prekážajú. Slaninku si opražíme na väčšej panvici bez oleja na vlastnej masti.
  3. 2 vajíčka si rozlúskneme do menšej nádoby, pridáme 20g strúhaného parmezánu, pol ČL soli a spolu to zmixujeme ponorným mixérom.
  4. Uvarené špagety precedíme v sitku a pridáme ich do panvice s opraženou slaninkou, zamiešame. Potom k tomu pridáme zmes z vajíčiek a parmezánu. A miešame, aby sa nám špagety nezlepili, po zamiešaní pridáme mleté hrubé čierne korenie. Pri servírovaní špagety posypeme parmezánom a môžme ozdobiť bazalkou.
  5. Jedlo je hotové a môžme ho už len podávať Prajem dobrú chuť!