Foto: chutimi
Relatívne jednoduché a rýchle jedlo. Aby ste ho urobili dobre, potrebujete mať všetko vopred pripravené a poruke. Toto je recept na skutočné carbonara, takže Zobraziť celý popisRelatívne jednoduché a rýchle jedlo. Aby ste ho urobili dobre, potrebujete mať všetko vopred pripravené a poruke. Toto je recept na skutočné carbonara, takže žiadna smotana ;)
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravte si suroviny. Syr nastrúhajte najemno. Cesnak nakrájajte na plátky. Pancettu alebo slaninu nakrájajte na malé kocky
-
2
Dajte variť cestovinu al dente. Zlejte vodu.
- 3
Rozšľahajte vajcia a vmiešajte do nich 90% nastrúhaného parmezánu.
- 4
Na panvici na jemnejšom plameni vytopte slaninku a pripravte si nádobu na servírovanie. Teraz to pôjde rýchlo a čas je veľmi dôležitý...
- 5
Spaghetti dajte na panvicu, premiešajte so pancettou, zalejte zmesou vajec a parmezánu a rýcho premiešavajte/prehadzujte. Dajte si pozor, aby Vám vajcia nezačali tuhnúť-vtedy môžete začať od začiatku. Za cca. 1-2 minúty by sa mali cestoviny pekne lesknúť. Vtedy ich presuňte na tanier, dozdobte zvyškom syra a ihneď podávajte. Pre farebnú vyváženosť môžete pridať zopár lístkov bazalky. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Robím podobne, cesnak v recepte nemám a používam biele víno. Keď opražím slaninu (pancettu), vyberiem ju z panvice, do výpeku prilejem biele víno a nechám zredukovať. Vypnem, pridám vajcia, slaninku, parmezán a môžu ísť na stôl. Cestoviny veľmi nemusím, ale tieto mám veľmi rada.
Sorry ale mylis sa, recept je tzv. vojensky, aku mala taku dala...
Pasta alla Carbonara was included in Elizabeth David s Italian Food, an English language cookbook published in Great Britain in 1954. However, the dish is not present in Ada Bonis 1930 classic La Cucina Romana and is unrecorded before the Second World War. In 1950 it was described in the Italian newspaper La Stampa as a dish sought by the American officers after the allied liberation of Rome in 1944. It was first described after the war as a Roman dish, when many Italians were eating eggs and bacon supplied by troops from the United States.
en.wikipedia.org/wiki/Carbonara...
jaj no sranda tu niekedy, ze korenie, smotana ...
Takze to bude asi ako na Slovensku s kapustnicou alebo s haluskami ...
Pekny vecer.
Rika se, ze guanciale ( pancetta) byla pridana po druhe svetove valce, jako nahrazka za bacon, kt.si nechavali pridavat do puvodniho "cacio e pepe" americti vojaci, valky, kdyz osvobodili Rim, pripominalo jim to americkou snidani.
"Cacio pepe":
V r. 1930, kdyz vysla "Velka kucharka rimske kuchyne", recept s pancettou (tedy carbonara) jeste neobsahovala, tudiz je mozne, ze tato varianta vzniku je hodne pravdepodobna.
Artusi: La Scienza in Cucina
e lArte di Mangiar bene
Ada Bonis Il Talismano della Felicita
Il Cucchiaio dArgento (The Silver Spoon)
Ziadna klasicka kucharska biblia tento recept neobsahuje...
Az odrazu po vojne sa objavi v novinach, komu sa chce moze citat dalej:
bressanini-lescienze.blogautore.espresso.repubblica.it/2012/12/03/lorigine-della-carbonara-il-...
Nechala som sa inspirovat Tvojim receptom a chutilo mi :-)