Spaghetti Carbonara
Autor receptu: chutimi
Relatívne jednoduché a rýchle jedlo. Aby ste ho urobili dobre, potrebujete mať všetko
vopred pripravené a poruke. Toto je recept na skutočné carbonara, takže žiadna smotana
;)
1 porcia |
20 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravte si suroviny. Syr nastrúhajte najemno. Cesnak nakrájajte na plátky. Pancettu alebo slaninu nakrájajte na malé kocky
- Dajte variť cestovinu al dente. Zlejte vodu.
- Rozšľahajte vajcia a vmiešajte do nich 90% nastrúhaného parmezánu.
- Na panvici na jemnejšom plameni vytopte slaninku a pripravte si nádobu na servírovanie. Teraz to pôjde rýchlo a čas je veľmi dôležitý...
- Spaghetti dajte na panvicu, premiešajte so pancettou, zalejte zmesou vajec a parmezánu a rýcho premiešavajte/prehadzujte. Dajte si pozor, aby Vám vajcia nezačali tuhnúť-vtedy môžete začať od začiatku. Za cca. 1-2 minúty by sa mali cestoviny pekne lesknúť. Vtedy ich presuňte na tanier, dozdobte zvyškom syra a ihneď podávajte. Pre farebnú vyváženosť môžete pridať zopár lístkov bazalky. Dobrú chuť.