Spaghetti Carbonara

Autor receptu: chutimi

Relatívne jednoduché a rýchle jedlo. Aby ste ho urobili dobre, potrebujete mať všetko vopred pripravené a poruke. Toto je recept na skutočné carbonara, takže žiadna smotana ;)

1
porcia
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravte si suroviny. Syr nastrúhajte najemno. Cesnak nakrájajte na plátky. Pancettu alebo slaninu nakrájajte na malé kocky
  2. Dajte variť cestovinu al dente. Zlejte vodu.
  3. Rozšľahajte vajcia a vmiešajte do nich 90% nastrúhaného parmezánu.
  4. Na panvici na jemnejšom plameni vytopte slaninku a pripravte si nádobu na servírovanie. Teraz to pôjde rýchlo a čas je veľmi dôležitý...
  5. Spaghetti dajte na panvicu, premiešajte so pancettou, zalejte zmesou vajec a parmezánu a rýcho premiešavajte/prehadzujte. Dajte si pozor, aby Vám vajcia nezačali tuhnúť-vtedy môžete začať od začiatku. Za cca. 1-2 minúty by sa mali cestoviny pekne lesknúť. Vtedy ich presuňte na tanier, dozdobte zvyškom syra a ihneď podávajte. Pre farebnú vyváženosť môžete pridať zopár lístkov bazalky. Dobrú chuť.