Spaghetti alla puttanesca

Autor receptu: frezia

Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo pocas horucich slnecnych dni.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do horuceho oleja dame oprazit pokrajany cesnak, nakrajanu cibulu a sardelky. Pomaly prazime, kym sa nam sardelky nerozpustia. Pridame cherry paradajky, (alebo cherry paradajky vo vlastnej stave) pokrajanu feferonku, oregano a cerstvo namlete korenie. Par minut povarime, aby sa chute spojili. Na zaver pridame vykostkovane a prekrojene olivy a kapary. Mozeme pridat par bazalkovych listkov. Podla potreby este osolime a okorenime.
  2. Zvlast si uvarime spaghetti al dente. Pridame ich do uvarenej zmesi a premiesame.
  3. Na zaver pridame na kocky nakrajany parmezan, (pecorino) premiesame a servirujeme. Ozdobime cerstvou bazalkou, alebo petrzlenom.