Spaghetti alla puttanesca
Autor receptu: frezia
Tento recept s pikantno-korenistou chutou pochadza z juzneho Talianska. Vhodne jedlo
pocas horucich slnecnych dni.
2 porcie |
10 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Do horuceho oleja dame oprazit pokrajany cesnak, nakrajanu cibulu a sardelky. Pomaly prazime, kym sa nam sardelky nerozpustia. Pridame cherry paradajky, (alebo cherry paradajky vo vlastnej stave) pokrajanu feferonku, oregano a cerstvo namlete korenie. Par minut povarime, aby sa chute spojili. Na zaver pridame vykostkovane a prekrojene olivy a kapary.
Mozeme pridat par bazalkovych listkov. Podla potreby este osolime a okorenime.
- Zvlast si uvarime spaghetti al dente.
Pridame ich do uvarenej zmesi a premiesame.
- Na zaver pridame na kocky nakrajany parmezan, (pecorino) premiesame a servirujeme.
Ozdobime cerstvou bazalkou, alebo petrzlenom.