Špagety so sušenými paradajkami a olivami
Autor receptu: mirkajan
Tento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari.sk, tu bola v recepte ešte sušená šunka. Keďže dcéra je
vegánka, recept sme upravili na bezmäsitý. Je to celkom chutná a rýchla varianta cestovín z niekoľkých surovín.
4 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Do dostatočne veľkého hrnca si dáme variť vodu na cestoviny. Medzitým si pokrájame jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska, cesnak nasekáme na drobno, sušené paradajky pokrájame na menšie kúsky a olivy na kolieska. Parmezán nastrúhame na jemno.
- Keď voda na cestoviny zovrie, pridáme do nej soľ a cestoviny. Varíme podľa návodu.
- V hlbšej panvici si zohrejeme olivový olej (môžeme použiť aj olej zo sušených paradajok) a na ňom asi 2 minúty pražíme pokrájanú jarnú cibuľku. Potom pridáme pokrájané sušené paradajky a znovu restujeme cca 2 minúty. Pridáme posekaný cesnak, pražíme asi 1 minútu a pridáme pokrájané čierne olivy, ktoré už len prehrejeme.
- Do zmesi pridáme scedené uvarené špagety s asi pol pohárom vody, v ktorej sa varili špagety. Premiešame a odstavíme. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!