Špagety so sušenými paradajkami a olivami

Autor receptu: mirkajan

Tento recept som pôvodne našla na stránke www. coolinari.sk, tu bola v recepte ešte sušená šunka. Keďže dcéra je vegánka, recept sme upravili na bezmäsitý. Je to celkom chutná a rýchla varianta cestovín z niekoľkých surovín.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Do dostatočne veľkého hrnca si dáme variť vodu na cestoviny. Medzitým si pokrájame jarnú cibuľku aj s vňaťou na kolieska, cesnak nasekáme na drobno, sušené paradajky pokrájame na menšie kúsky a olivy na kolieska. Parmezán nastrúhame na jemno.
  2. Keď voda na cestoviny zovrie, pridáme do nej soľ a cestoviny. Varíme podľa návodu.
  3. V hlbšej panvici si zohrejeme olivový olej (môžeme použiť aj olej zo sušených paradajok) a na ňom asi 2 minúty pražíme pokrájanú jarnú cibuľku. Potom pridáme pokrájané sušené paradajky a znovu restujeme cca 2 minúty. Pridáme posekaný cesnak, pražíme asi 1 minútu a pridáme pokrájané čierne olivy, ktoré už len prehrejeme.
  4. Do zmesi pridáme scedené uvarené špagety s asi pol pohárom vody, v ktorej sa varili špagety. Premiešame a odstavíme. Podávame posypané nastrúhaným parmezánom. Dobrú chuť!