Foto: alzbetty
Zase som sa dopracovala k téme strukoviny a zdravý životný štýl, a ten biely jogurt ma už v chladničke dlho pokúšal... :)
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Šošovicu namočíme, zhruba 2 hodiny vopred. Potom uvaríme s bobkovým listom a rascou, pred koncom vhodíme kúsky tekvice (príp. kto nemá rád surovú mrkvu, tak ju povarí) a na záver osolíme.
- 2
Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a zmiešame s uvarenou šošovicou. Pridáme pár kvapiek oleja.
- 3
Jogurt vymiešame s bylinkami, troškou soli a nadrobno nasekaným cesnakom. Vmiešame do šalátu a spolu premiešame.
- 4
Zeleninu môžme dať podľa chuti a dostupnosti, bylinky tiež podľa chuti (ja som použila provensálske)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu