Šošovicový šalát

alzbetty - fotkaalzbetty, 1. februára 2015
Šošovicový šalát
Foto: alzbetty

Zase som sa dopracovala k téme strukoviny a zdravý životný štýl, a ten biely jogurt ma už v chladničke dlho pokúšal... :)

1
porcia
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

50 g
kúsok
1 ks
3 listy
1 ks
kúsok
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Šošovicu namočíme, zhruba 2 hodiny vopred. Potom uvaríme s bobkovým listom a rascou, pred koncom vhodíme kúsky tekvice (príp. kto nemá rád surovú mrkvu, tak ju povarí) a na záver osolíme.

  2. 2

    Zeleninu očistíme, nakrájame na kocky a zmiešame s uvarenou šošovicou. Pridáme pár kvapiek oleja.

  3. 3

    Jogurt vymiešame s bylinkami, troškou soli a nadrobno nasekaným cesnakom. Vmiešame do šalátu a spolu premiešame.

  4. 4

    Zeleninu môžme dať podľa chuti a dostupnosti, bylinky tiež podľa chuti (ja som použila provensálske)

Diskusia k receptu

frezia68
Mne by to chutilo,asi odkukám a urobím si podobný tanier :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia