Sošovicový šalát

daniella9 - fotkadaniella9, 20. septembra 2012
Sošovicový šalát
Foto: daniella9

Veľmi ľúbim šošovicu a pripraviť ju inak ako len v prívarku alebo v polievke mi prišlo práve vhod:-) Neudávam všetko množstvo, dávala som od oka. Zobraziť celý popisVeľmi ľúbim šošovicu a pripraviť ju inak ako len v prívarku alebo v polievke mi prišlo práve vhod:-) Neudávam všetko množstvo, dávala som od oka. Inak zvyknem si urobiť aj variantu bez šošovice, pridám ale krúpy č. 7 a ryžu basmati.

20 minút
príprava

Suroviny

2  ks
2  ks
2  ks




Postup

  1. 1

    Sošovicu a kuskus si uvaríme a necháme odkvapkať. Vajíčka uvaríme natvrdo a nacháme vychladnúť.

  2. 2

    Paradajky nakrájame na mesiačiky, cibuľky nakrájame nadrobno a petržlenovú vňať tiež. Premiešame a pridáme šošovicu s kuskusom. Osolíme, okoreníme, premiešame. Vajíčka nakrájame na mesiačiky tiež a primiešame k šalátu. Nakoniec posypeme petržlenovou vňaťou.

  3. 3

    V malej miske zmiešame trochu oleja s octom, pridáme soľ a čierne mleté korenie.Túto zmes nalejeme na šalát alebo si ňou pokvapkáme vlastnú porciu. Môžeme k nemu servírovať opečený chlebík. Dobrú chuť:-)

    Sošovicový šalát - obrázok 3

Diskusia k receptu

martamm
Tento šalátik musím vyskúšať, ukladám...:)
dajanca
šošovičku mám rada... vyzerá to dobre... :-)
marianne69
aj mne sa to velmi paci,nakombinovala si to naozaj dobre.Ten kuskus je velmi variabilny,da sa vymenit aj za bulgur,ryzu,pseno...vdaka za inspiraciu,dnes nieco podobne spravim
mirkamt
A jedna praktická otázka: kuskus môžeme variť spolu so šošovicou či osobitne? Ešte som nevarila kuskus, tak neviem, koľko to trvá.
dajanca
@mirkamt ja kuskus len zalejem vriacou vodou a nechám zakrytý v teple, je veľmi jemný a myslím že varením by sa asi zmenil na kašu...ostatne návod na prípravu máš aj na obale, tak vyskúšaj... :-)
daniella9
@mirkamt
kuskus stačí dať do horúcej vody a on už dôjde, alebo povariť jednu minútku a je hotový:-) On ešte nasaje vodu dso seba, takže ho bude viac než dosť:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia