Šošovicový šalát

jamalinka - bez fotkyjamalinka, 17. mája 2012

Tento šalátik som si vymyslela sama a občas si ho urobím ako náhradu za obed do práce.

Postup

  1. 1

    Šošovicu preberieme, umyjeme a na cca 20 minút namočime do studenej vody. Potom vodu zlejeme, šošovicu zalejeme čerstvou vodou, pridáme všetky koreniny a uvaríme (tak nie moc na mäkko, aby držala tvar, šošovica je zachvíľu uvarená). Vodu zlejeme a šošovicu necháme vychladnúť. Medzi tým si pokrájame na drobnúčko cibuľu, na jemné rezančeky ster. uhorky. Pridáme do vychladnutej šošovice spolu s ostatnými surovinami, množstvo podľa chuti, dobre premiešame. Ja si robievam pre zmenu tak, že do šošovice ešte použijem buď uverený karfiol, alebo brokolicu, alebo pridám olivy, ster. kukuricu, str. syr. Veľmi je dobrý s plátkami opečenej suchej hrianky, alebo celozrnným pečivom.

Recept je zaradený do kategórií:
Strukoviny, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu

jamarlen
určite skúšame, no radšej s pečenými rajčinami, ako s kečupom /škoda peňazí za chémiu s vodou/:)))
martamm
)Sošovicu môžeme, takže Tvoj receptík prišiel vhod...
jamalinka
jamrlen ja som samovýrobca všetkého čo sa dá doma urobiť, takže kečup je domáca výroba. Keďže deti mi ho spočiatku odmietali a jedli len z obchodu (trvá im to dlhšie kým prídu nato čo je lepšie) tak som si rajčiny prekrojila do kríža, zaliala vriacou vodou, vychladila a ošúpala, potom som rajčiny ponorným mixerom zmixla a nakoniec som to prehnala viac krát cez odšťavovač. A robím ho veľmi veľa (narobím sa s tým), ale je vynikajúci a hlavne už neobsahuje žiadne aj ked veľmi malilinké kúsky šupky, ktoré vadili deťom. Nevylučujem ani pečené rajčiny, napíšte ako ich pečiete, či si ich aj sterilizujete na zimné obdobie?