Šošovicový šalát

Autor receptu: jamalinka

Tento šalátik som si vymyslela sama a občas si ho urobím ako náhradu za obed do práce.

Postup

  1. Šošovicu preberieme, umyjeme a na cca 20 minút namočime do studenej vody. Potom vodu zlejeme, šošovicu zalejeme čerstvou vodou, pridáme všetky koreniny a uvaríme (tak nie moc na mäkko, aby držala tvar, šošovica je zachvíľu uvarená). Vodu zlejeme a šošovicu necháme vychladnúť. Medzi tým si pokrájame na drobnúčko cibuľu, na jemné rezančeky ster. uhorky. Pridáme do vychladnutej šošovice spolu s ostatnými surovinami, množstvo podľa chuti, dobre premiešame. Ja si robievam pre zmenu tak, že do šošovice ešte použijem buď uverený karfiol, alebo brokolicu, alebo pridám olivy, ster. kukuricu, str. syr. Veľmi je dobrý s plátkami opečenej suchej hrianky, alebo celozrnným pečivom.